Bastion Film Festival

Dňa 27-28 júla sa bude v Prešove konať prvý ročník filmového festivalu Bastion, ktorý sa zameriava na krátkometrážne hrané filmy.

Festival sa začína o 21,00 a končí niekedy o polnoci. Platí to na obidva dni. Počas prvého dňa sa predstavia slovenské, ale aj zahraničné filmy. Začne to filmom Studený Spoj od Martina Rema. Nasledovať bude film FLUG, ktorý vyhral súťažnú sekciu na festivale Azyl za rok 2008. Režisérom je Peter Kišantal. Po tomto bude nasledovať film 1,35, počin Milana Baloga, film, ktorý získal ocenenie v Oberhausene. Slovenskú filmoládu zakončí SMOG Daniela Rihaká, ktorý popisuje deň muzikanta na Slovensku.

Ďalej sa predstavia zahraničné filmy, spomedzi ktorých stojí spomenuť On the Line od Retta Caffiho, ktorý bol nominovaný na Oscara.

Počas druhého dňa to bude východoslovenské. Večer odštartuje krátky triler Michaila Vernera- Witness. Potom pokračujú filmy Petera Leibitzera- Swety a Unnamed. Nato divákov čaká premiéra vojnovej drámy Erika Bošnáka- Labyrint Osudu.

Filmový festival zakončí živé vystúpenie Dávida Kollára, ktorý bude naživo hrať do čistého experimentálneho filmu z dielne KOVEBO group, ktorý vytvoril Michail Verner.

Súčasťou festivalu budú besedy s režisérmi.

Pridané dňa od Padrino
Tento obsah bol zaradený v Akcie. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Padrino

"Building the future and keeping the past alive is the one and the same thing."

4 Responses to Bastion Film Festival

  1. filo povedal:

    a kde to?….plati as dajaky vstup?

  2. Gnaag povedal:

    Pri Bašte

  3. Padrino povedal:

    krista, som zabudol napisat… volny vstup

  4. Gnaag povedal:

    Po prvom dni… fakt super akcia. Už sa teším na zajtra na besedu s tvorcami. Musím si pripraviť nejaké tie otázky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *