Dotyk

V diaľke zaznel hrom. Skupina ľudí sa zdvihla zo zeme a zbalila všetko jedlo. Akýsi človek sa postavil na čelo. Zavelil k odchodu. Zároveň s ďalším úderom začali z oblohy padať prvé kvapky letnej búrky. Nepršalo už vyše mesiaca.

Tvrdá lesná cesta sa pomaly menila na čerstvo poorané pole. Z húfu ľudí ostali len malé hlúčiky. Tie sa tiež mimovoľne trúsili na páriky, často až jednotlivcov. Dážď silnel.

Úplne na konci ostali dvaja ľudia. Mladší z nich sa zrazu pošmykol na kameni. Zachytila ho ruka. Po tejto skúsenosti ostali ruky spojené. Ešte párkrát sa noha skĺzla na neočakávanej prekážke. Druhý z dvojice však vždy udržal neočakávanú dvojnásobnú váhu.

Les sa stratil a v diaľke sa črtala silueta mesta. Skupina sa dostala na pôvodne prašnú cestu. Pochod po blate rozotretom na zdravom asfalte bol príjemnou zmenou. Netrvalo to však na dlho.

Pár sa dostal na koniec cesty, kde obaja museli zísť dole prudkým hlineným svahom. Ruky sa inštinktívne pevnejšie zovreli. Podarilo sa. Bez väčšej nehody sa dostali k čakajúcemu zvyšku skupiny. Prestalo pršať.

Niekto navrhol neďaleký útulok. Mohli by sa tam osušiť, kým sa vrátia späť. Všetci súhlasili aj napriek ceste vysokou trávou a rozmočenou poľnou cestou.

Ešte párkrát sa ruky zovreli v symbole pomoci, kým sa nepríjemnou cestou všetci dostali do bezpečia. Zastali pred miestom pokoja. Opäť sa schyľovalo k búrke. Ruky sa uvoľnili a všetci vbehli dnu.

– Teraz sa už môžeš ísť hrať s kamarátkami.
– Dobre, ďakujem a dokedy tu budeme?
– Kým trošku obschnete a neprestane pršať.

Pridané dňa od Matej Moško
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Gnaag

Nepoužívajte bodkočiarky. Nemajú žiadnu významovú hodnotu a jediné, čo nimi dokazujete je to, že ste chodili na gymnázium. @KurtVonnegut

2 Responses to Dotyk

  1. zuzik povedal:

    detailista si ty

  2. Gnaag povedal:

    Pekná myšlienka. Je možné, že používam priveľa prívlastkov. Nechám si to prejsť hlavou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *