Ich sny

Štebot vtákov. Západajúce slnko. Krásny večer. Takmer prázdná vlaková stanica – koľajnice, odpadky, na stenách pár graffitov a tagov rôznych kvalít. Jeden z nich je červený ako krvavé slnko. Pár ľudí čakajúcich na vlak a ona. Ľudia sa jej štítia, stoja od nej čo najďalej.

Meškajúci vlak. Posledný spoj v ten deň. Takmer všetci nastúpia. Na stanici ostala ona, mládenec a graffiti na stenách. Mládenec šiel do tieňa, usadil sa. Pozorovala ho. V jeho očiach sa zablesklo. Na zem spadla injekčná striekačka. Bol už mimo reality, v krásnom sne, úlete.

Skutočnosť tu neexistuje. Farby. Množstvo farieb. Modrá žena s krídlami. Úsmev na tvári stoličky. Štastie zabalené v papieri. Fialové slnko svietiace na dno zelenej tmy. Výšiny hĺbok a sneh horúcej púšte. Kráča ňou. Neexistuje. Ale predsa cíti, že žije. Stále stojí na púšti. Fatamorgána. Modrá žena s krídlami.

Približila sa k nemu. Jeho peňaženka. Tisíc korún. Otočila sa a zmizla.

Krvavé svitanie. Za miestným lokálom leží telo. Ženské telo. Živé telo. Vyzerá na štyridsať. No možno má menej. Tvár zjazvená, zničená životom. Stopy po starých ranách. Stopy po útokoch okolitého sveta. Svet ju odmietol. Mládencova peňaženka vedľa tela. Dve prázdne fľaše alkoholu. Našla svoj sen. Našli si domov. Už nežije na ulici. Žije v neexistencii.

Pridané dňa od DaMage
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

O DaMage

Zrodený v ghette, beznádej v nádeji, snaha prežiť, žiť. Utiecť pred osudom, poraziť ho. Zaujímam sa o grafiku, písanie a vlastne všetky formy výtvarného umenia. Zvyčajne píšem pochmurne a trocha suchšie (podľa slov niektorých ľudí). Písať som začínal na stránke damage.blog.sk kde sa ešte dajú nájsť moje staršie články. V poslednej dobe ma upútali: Trainspotting, Stoparov sprievodca galaxiou, ďalej tvorba Franza Kafku a mnohé iné.

6 Responses to Ich sny

  1. Filthy Thoughts povedal:

    Uzasne. Silne. Je mi z toho do placu. Nepokoj v dusi. Talented mladenec.
    …vysiny hlbok…

  2. Gnaag povedal:

    No vidno, čo si celý víkend robil…
    Ale je to pekné, celkom dobre si to napísal

  3. filo povedal:

    konecne si ukazal co v tebe je
    je to zaujimave a putave
    vadi mi len jedna drobnost
    ale o tom sme uz spolu kecali…

  4. b. povedal:

    Ty feťak

  5. noakamYL povedal:

    nepaci sa mi to
    a basta

  6. janka povedal:

    Tak celkom sa mi to aj paci…..len 1 vec ktorej nerozumiem velmi dobre(mozno som aj ja malo prozaicka):
    co je dno zelenej tmy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *