Ja a Eline

– Ty nechápeš, že tvoj príbeh sa už skončil?!… Na rade sú aj ďalší. Pochop, že tu nie si sama. – Fakt som už nevedela, ako jej to inak vysvetliť.

Jej nadlhší vzťah vydržal asi dva týždne. Potom nasledoval rozchod. Či ho ľúbila, či nie, či jej stál zato, alebo ho brala len ako jednorazovú záležitosť s „kúsok dlhším“ predĺžením, vždy to skončilo rozchodom. Verte mi, že by ste pozerali, čo to dievča vymýšľalo! Stále nové výhovorky a dôvody, ako vzťah ukončiť. Nedostatok priestoru. Lásky voči dotyčnému. Súkromné problémy. Že nie je na vzťahy. Má strach. Chce pauzu. Je v tom niekto iný. Zmätok v hlave. Sloboda. Rodičia(???). Atď.

Niekedy som mala dosť. Ak vám niečo také povie raz, tak je to oukej. Ale keď to počúvate stále, príde vám to smiešne, ako používa tie seriálové repliky a ešte sa pri tom aj tak tvári.

– Ale ja ho nedostanem, povedala smutne akoby jej padala všetká konštrukcia.

– Kiež by som ti mohla povedať opak.

– Sme dva rozličné svety. On chce žiť v spoločnosti, ja chcem mať spoločnosť v ňom. Jednoducho, nie je tu žiadna šanca mať niečo dlhšie ako jednu noc. Ale jeho by som chcela navždy!

Ďalší chudák. Jediná výhoda bola, že tí jej „praví“ o jej „láske“ k nim nevedeli.

Párty u Tvorby. Tvorba bola moja obľúbená spolužiačka, pretože keď som niečo potrebovala, bola vždy poruke. Keďže bola poruke stále aj ostatným, mali ju radi všetci. A všetci mali radi aj Tvorbine párty.

Boli sme s Eline pozvané. Tá sa chystala na „osudnú“ noc už mesiac vopred. Najskôr sme zháňali sexi šatičky pre jej neforemné nohy, potom zlatý top (lebo je in) a ešte bižutériu, parfémiky a rôzne šminky. Bolo mi z nej zle. Snáď päťstokrát som jej vysvetľovala, že keď sa dostane do nálady (ožerie, áno ožiera sa ) mejkap z nej pôjde dole sám, aj keby ho tam neviem ako zadržiavala. Vtedy som mala pocit, že som jediná, kto sa na tú párty neteší.

Takto: Eline je fajn baba, až nato, že je naivná a blbá! Hlavne, čo sa týka chlapcov. Tým by dala všetko. Doslova. Nám, dievčatám dáva len rady, ako si ich správne udržať. Nechcem sa chváliť, ale ja som mala podstatne menej chlapcov, no na dlhšie. A chlap nie je prvý dojem, ale skôr ten druhý.

Ani vám nebudem opisovať všetky tie jazyky, čo mala v ústach, pretože som ich neopisovala ani jej. Veď načo aj, keď o polovici z nich ani nevedela. Ani o rukách, ktoré jej lietali po celom tele a ja som ich musela odháňať. Teraz je to už jedno.

Piatok / Sobota večer. Najlacnejšia vodka. Miesto, kde nie sú dospelí a veľa ľudí v našom veku. Zakázané ovocie a neskôr už len stereotyp. Pravdupovediac, nebavilo ma to, ibaže Eline si to priznať nechcela. „Keď chcete byť známy, treba byť populárny“. Myslím, že viac vám netreba, plne stačí tento výrok v podaní Eline.

Prišla sobota a Tvorba mi už vyvolávala. Neviem, ale pre každého som len bútľavou vŕbou! Nevedela, čo kúpiť. Vravím, nech zavolá Eline. Boli by perfektná dvojka. Asi o piatej mi zavolal Max, kedy má prísť. Bol o štyri roky starší a boli sme spolu asi tretí mesiac. Nakázala som mu prísť o siedmej, bolo treba vyzdvihnúť aj mesiac vopred vzrušenú Eline. Prišiel, zazvonil, dal mi pusu. Ja som si sadla do auta, on naštartoval a o desať minút sme zvonili u Eline. Vyšla. Vyzerala ako viackrát použitá kurvička v zlatom topíku a s kabelkou od blšákového Diora. Aj keď už bola tma, potrebovali sme si s Maxom nasadiť slnečné okuliare, pretože nás chytal vnútorný smiech. Max ešte kdesi našiel polodopitú fľašu vodky, pre dojem. Museli sme hrať opitých, pretože Eline by si takýto výsmech od svojich kamarátov nezaslúžila. Čierne elasťáčky, niečo ako lodičky na nohách, čierny náhrdelník(nejaké pospájané céčka po bratovi), obrovské náušnice, dve a pol kila laku vo vlasoch, pol litra mejkapu a o tom parféme, či čo to bolo, ani nehovorím.

Celú cestu sme mali otvorené okná, pretože dnu bola obrovská koncentrácia dymu z cigariet a Elinej voňavky. Zmrzla som.

Tvorba nás čakala už pri schránke. Zľakla som sa jej, pretože tvorila niečo ako solárny panel so strojčekom v ústach. Celá v striebornom a nechty mala červené. Mám pocit, že niektorí ľudia sa vyžívajú v tom, keď ostatným spôsobujú strach! Tvorba a Eline v tom boli expertky, hoci len podvedome. Asi o minútu som sa presvedčila, že nielen ony rady strašia ľudí. Vošli sme dnu. Teplo, smrad, vygélované hlavy, rad stojacich dievčat pri záchode. V kútoch sa ožraté dievčatá vešali po chlapcoch, ktorí vyzerali, že vôbec nie sú proti, dokonca z toho ťažili cestovaním rúk po ich telách. Eline som odvtedy nevidela, pretože išla hľadať Derica, svoju lásku. Tak som našla fľašu tequily a zaliezla do nejakej izby. Potom som si pamätala, že prišiel Max a strčil mi jazyk do úst. Ďalej bolo len okno…..A doteraz som rada, že som ho neotvorila. Stačila krv na plachte.

Eline mi v škole rozprávala, čo sa jej stalo. Ako našla Derica v spoločnosti Tvorby. Snažila sa presvedčiť seba samú, že Tvorba je škaredá a že keby prišla skôr, mala by ho ona. Ja som jej chcela pomôcť tým, že jej poviem o Maxovi. No nemala som to robiť. Urazila sa. Na mňa. Vraj to nemôžem Maxovi vyčítať, keď som sa dobrovoľne opila a čakala ho v izbe. Taktiež začala žiarliť, že ona je ešte panna a že ňou ostane do konca života. A tak nastalo obdobie, kedy sme sa s Eline už nepoznali.

Potom nastalo obdobie žúrov. Tvorbini rodičia chodili na chatu a tak sme sa s Eline aspoň zdravili, keďže sme sa vídali každý víkend v stálom zložení. Tvorba sa už stihla rozísť s Dericom a mne sa Max neozval od osudnej noci. Bolo mi to jedno, mala som to za sebou.

Všimla som si, že nohy Eline konečne dostali akú takú formu, takže tá tigrovaná suknička resp. pásik látky jej celkom pristali. Aj Tvorba mala akýsi foremnejší chrup a tentokrát bola v ružovom. Aj tá tequila bola iná, až kým sa neukázalo, že som pila vodku. Keď som bola dostatočne ožratá, prišla ku mne Eline a plačúc sa mi priznala, že bola s Maxom. Tak som sa jej opýtala, že čo znamená to „ako“. Vyspala sa s ním. Ospravedlnenia, citové vydieranie-vraj sme najlepšie kamarátky, objímanie. Neodpustili by ste jej? Už len preto, aby vám dala pokoj. Tak som sa rozplakala aj ja, alkohol uvoľňuje emócie.

Eline: – A vieš, že som rada, že sme kamarátky?

Ja: – Ja tiež Eline.

Eline: – Naše priateľstvo prekoná všetky prekážky.

Ja: – To máš z O.C?

Eline: – Preboha nie, to som cítila.

Ja: – Dobre.

Ľahla som si na posteľ. Eline si ľahla ku mne. Chytila ma za ruku. Pozrela som na ňu. Ona na mňa. Potom ma pobozkala. Tak mi strčila jazyk do úst. Bola som paralyzovaná alebo čo, lebo som nič nerobila. Nakoniec som ju odstrčila:- Čo to preboha robíš? Si normálna?

– Len ťa mám rada.

– Eline, nehraj sa na Marissu! Ani na inú americkú štetku!

– A prečo by sme nemohli spolu chodiť?

– Lebo to nejde! Takto nebudeš populárna, ale nenormálna! Máme štrnásť! Aj Maxa to prestalo baviť, chodiť po nás do školy!

Vstala som, vzala tašku a odišla som. O týždeň chodila s Tvorbou.

P.S: Žiadnu umeleckú hodnotu to nemá. Len poukazujem na priority súčasnej mládeže na pomníku a v baroch.

Pridané dňa od zinc ointment
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

17 Responses to Ja a Eline

  1. Gnaag povedal:

    V jednoduchosti je krása. A ak mám pravdu povedať, už dávno som nečítal nič lepšie. Škoda, že takéto svinstvo naozaj žijeme. Je mi z nás zle. Idem sa vyvracať do záchoda a potom skočím…

    Po pivo. Nechcem byť in. Chcem žiť.

  2. Alisael povedal:

    Je to pekne, dobre sa to cita..len mi to pripada ako prepisane OC do takejto podoby… ale je fakt, ze ono to tak je aj v skutocnosti. Pomnik, vinco a go go go .. ta ale co uz s tym narobime…

  3. zinc ointment povedal:

    Alisael:ved o to tam aj malo ist….minule som sedela v buse(8-vecer do mesta) a natupili take 14tky…vsetko dokonale a jednej zazvonil mobil(phantom planet-melodia)..tak ma chytil vnutorny smiech a povedala som si,ake je to ubohe,ze vecer sa budu domov vracat rozbite a bez mejkapu,proste vyblute….

    Gnaag:to som necakala od teba:)

  4. biron povedal:

    no super napisane musim povedat!!!
    ako fakt velke plus vidim to ze si sa nedala do roly nejakej svetice(tu postavu)-narazam na tu pasaz kde si sa vyspala s tym typkom opila atd…aj ked si razne ukazala ze si ina udrzala si to na uzde resp v mantineloch ktore spravilit tu poviedkou skvelou:)

  5. Gnaag povedal:

    Súhlasím s bironom. Proste a bez akýchkoľvek pochybností som ochotný túto poviedku povýšiť na jednu z najlepších na Ghette. Alebo radšej nie, čo je ocenené, stráca na sile. Ale témou hovoríš z duší mnohým. Ale kto by bol ochotný poukázať na absurdnosť takéhoto života. Málokto, každý je totiž in. Obdivujem ťa. Máš sympatie jedného biedneho človeka uprostred hnusu.

  6. Padrino povedal:

    Pekné… Má to fakt taký seriálovy štýl. Všetky tvoje príbehy sú také, čo sa mi páči. Reálno-filmové…

    Oceňujem.

  7. zinc ointment povedal:

    vdaka,vdaka,uzasne sa to cita:)…aj ked povodne som si myslela,ze tuto vec zavrhnete….ale normalne mi stupa sebavedomie…budem arogantna

  8. Gnaag povedal:

    Len jednu vec by som rád vedel. Čo je O.C?

  9. zinc ointment povedal:

    :D:D:D….taky serial,co chodil v nedelu,patri medzi najsledovanejsie v USA…nic pre chlapov,skor holky to pozeraju….o nic si neprisiel

  10. ESO povedal:

    presne si to vystihla, a ja ze som uz jediny clovek komu sa na tejto mladeži nieco nepaci, viem aspon ze nie som cudny, 🙂

    PS: ja pozeram O.C. tiez a nie som gay, hej 😀

  11. Gnaag povedal:

    Čiže seriál… tak už viem, prečo mi to nič nepovedalo. Dobre, nabudúce si asi pozriem TV niekedy. Možno tam chodí aj niečo dobré nakoniec. 😀

  12. B9 povedal:

    :Dchcel by som vidiet ludi,ktorych sa tato poviedka tyka,ako by sa asi tvarili po jej precitani…
    no velmi sa mi to pacilo a zaroven pobavilo.obraz dnesnej mladeze…

    zinc ointment:ak by som ta nepoznal, tak si pomyslim ze si pisala o sebe;)dufam ze ta poznam dobre…

  13. zinc ointment povedal:

    ja som to tiez pozerala…a pozeram aj poslednu seriu,co u nas este nie je…ono,nie je hriech pozerat to…ale hrat sa na to??a zit to?a na slovensku?a bez tasky od CHANELu?..nemozne:)tak sa z toho aspon smejem

  14. Gnaag povedal:

    Na nikoho som neútočil. Nemám nič proti ľuďom, čo pozerajú seriály. Ja som však TV nevidel ani nepamätám. Síce… Minule sestre kúpili kazetu Nielsa Holgersona (taký malý človiečik, čo lieta na gunárovi Martinovi) – a to mi urobili takú radosť. Na tom som žil, keď som chodil do najnižších ročníkov.

    Teraz som si všetky diely pozrel na jeden dúšok. O tom nechceš napísať poviedku? Veľmi by si ma potešila.

  15. zinc ointment povedal:

    B9:pekne o mne vytvaras obraz pred cudzimi!
    VSETCI OSTATNI: jeho komentar si nevsimajte,lebo trepe ko……-vdaka

  16. Filthy Thoughts povedal:

    Este raz niekde uvidim slovne spojenie ‚osudna noc‘, tak sa poblujem.

    Sak napis nieco ine konecne, pises dobre, ale fakt furt o tom istom. Vela serialov, no co uz.

  17. zinc ointment povedal:

    Gnaag:ja sice pozeram tv,ale o gunarovi som nepocula…podhod kazetu,bude poviedka:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *