Legenda o Majstrovi Chungovi

Cele cisárstvo hľadalo jediného človeka. Aký je zlý vraveli. Ale on bol dobrý srdcom, len okrádal bohatých a tí naňho zlé slová vraveli. Nekradol za účelom obohatiť seba, ale ľud. Radi mali preto ľudia Chunga. Hoci aj vedel strach nahnať, nikdy nevinnému neublížil.

Sedel si tak Chung tmavej noci na kameni pod prikrytím tmavého lesa. Naháňali ho, ale on strach nepoznal. Sedel a študoval staré stromy. Zrazu sa však vietor zdvíhol a zdvihla sa i Chungova tvár. Žiara sa zjavila uprostred lesa a v žiare človek. Ale nestál Človek na zemi, ale vo vzduchu vznášal sa. Majstra Chana duch to bol.

A povedal duch majstra Chana, že vie o Chungovi a vie, že Chung dobrý je. Vie aj o zle, ktoré cisár robí. A povedal on Chungovi aby šiel on do Shaolinu aby sa tam skryl. A povedal mu, že len v Shaoline nadobudne pokoj duše a bude môcť zlo s krajiny vyhnať. Nesmie však o zjavení ducha nikomu povedať. A poslúchol Chung ducha veľkého Majtstra Chana.

Putoval Chung po krajine. Ťažká bola to cesta. Po troch mesiacoch a dvanástich dňoch dorazil pred brány Shaolinu. A povedal, že prichádza sem po svojej vôli. A zobrali ho tam a on skryl sa. A začal učiť sa umeniu od bohov, ktoré ho učili bojovníci Shaolinu. Pýtal sa však on na názov umenia a nikto názov mu nepovedal. Tak začal on volať umenie Kung Fu, lebo sa mu to zdalo najlepšie. Začal pozorovať on umenie a všimol si, že rôzne ťahy pripomínaju rozné zvery. Tak roztriedil on umenia do rôzných štýlov a každý štýl iné zviera symbolizoval. Päť ich bolo. Tiger, žeriav, leopard, had a drak. A povedal, že nech sa učia aj vnútornú silu používať, nielen vonkajšiu.

Tak to šlo. Ale raz sa pred bránami zjavilo vojsko na čele s cisárom. A kričali oni, že dobijú Shaolin. A niektorí bojovníci Shaolinu zradili druhov svojích. Starý bol už vtedy Chung, ale bol veľmajster. Vošli zradcovia do jeho komnaty a vraveli, že jeho hlavu dajú cisárovi. On len povedal, že nech ho neotravujú zo zlým slovom. Oni meč tasili. Tak im povypichoval oči veľmajster Chung zo slovami, že keď dobro nevidia, tak neuvidia nič. Potom zistil, že tí čo zradili zabíjajú tých čo nevinní sú. Tak začal sa masaker v Shaoline. Keď sa posledná hlava zradcu nachádzala v povetrí, tak vyšiel Chung s tými, čo nezradili Shaolin pred vojsko Cisárove. Zakričal nech odídu. Tí len rozbehli sa na nich. A pochopil Chung, že musí použiť chmat, ktorý ho učil duch Majstra Chana. Boží dotyk sa volal. Tak použil on všetkú svojú silu na ten chmat.Zrazu pocítil, že sa vie hýbať ako vietor. Tak sa prefúkal ku cisárovi a bodol ho prstom do očí. Padol cisár mrtvý na zem. Uvidelo to vojsko a rozbehlo sa. A zachránený bol Shaolin.

Tí čo nezradili už neboli bojovníkami. Nazval ich Chung mníchmi. A každý nový musel prejsť skúšku vernosti. A tak zomrel Majster Chung a ponechal čas riadiť Shaolin. Ale nezabudli na Chunga, tak ako na Chana nezabudli.

Pridané dňa od Padrino
Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Padrino

"Building the future and keeping the past alive is the one and the same thing."

2 Responses to Legenda o Majstrovi Chungovi

  1. Gnaag povedal:

    Tento štýl ti ide. Celkom sa mi to pozdávalo. Možno by si mal vidieť svoju budúcnosť v písaní o minulosti… 🙂

  2. meno (požadované) povedal:

    nuž asi najlepšie a najnápaditejšie čo som od stredoškoláka čítal.nemáš síce prečo rešpektovať názor tento len vedz že dúfam že raz dostaneš sa k veciam podstatnejším a viac všeobjímajúcim

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *