Najhoršie je..

Rozbiť si priateľstvo..

Ako? Kde? Kedy? Prečo?… Prečo?… Prečo… už aj slová sa zahalili do tmy. Iba prázdna ozvena výdychu ľudskej duše nesie sa priestorom… Slová prázdne, bez zvuku, bez zmyslu , bez odpovede… Načo? Už niet toho kto by ich vypočul. Ostali len štyri steny, holé a chladné.

Fajn… Poviem si… Opäť som niečo pokazila. Opäť rovnaké chyby takmer periodicky sa opakujúce. Vnútorné chyby, žiadne chybičky krásy. Chyby s obrovskými následkami. Na mňa, na iných, na pohľad na svet, na raňajšie slnko, na všetko. Ešte aj tie monotónne večery pri pohľade z môjho okna vyzerajú akosi inak ako bežne, také bez života. Iba prežívajúce domy a stromy. Žiadna radosť či nadšenie, len dýchať a nechať čas nech si koná. Nech si smrť príde po nás. Aj tak už pre nás nik neostal. Posledný plamienok nádeje, posledná ruka ťahajúca nás z priepasti samoty sa stratila. Vybledla myšlienka na ňu rovnako rýchlo ako vyblednú farby obrazov, o ktoré sa nik nestará. Rovnako ako vybledne priateľstvo medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa sebe vzďaľujú až za neprekonateľnú bariéru poznania sa.

Akoby to aj príroda vycítila. Blesky šľahajú, spustilo sa grandiózne hranie dažďových kvapiek na rímsy domov. Zase sa agrárnici potešia. Oni, no nik iný. Tá monotónnosť kvapiek stekajúcich po drevenom okne, záblesky elektrónov svietiacich v blesku, predstavenie našej atmosféry. Jednoduchá fyzika. Snažiac sa zachytiť jediný dôkaz búrky vyberám foťák. Blesky sa akosi stratili. Už aj tie prestali byť mojimi priateľmi. Ktovie či niekedy boli… Či vôbec niekedy niekto bol… skutočný, verný, oddaný. Bola som vôbec ja?… To už asi nikto nezistí. Som totiž padajúcou v priepasti samoty…

Pridané dňa od KAtiKa
Tento obsah bol zaradený v Experimento. Zálohujte si trvalý odkaz.

O KAtiKa

Zacalo sa to wsetko w Presowe..jedneho krasneho letneho dna som prisla na tento swet..a tak nejako klasicky to pokracowalo..:) A..teraz som tu..a snazim sa tworit.. hadam to aj niekto oceni..;)

4 Responses to Najhoršie je..

  1. Gnaag povedal:

    Je to zaujímavé… Pocit rozpadu, konca cítiť z celého textu. Myslím, že si to zvládla dobre. Páči sa mi to, ale je to určite na viac ako jedno prečítanie.

  2. zinc ointment povedal:

    minule som sa zamyslala nad tym ako dlho trva jedna myslienka….toto mi na nu dost sedi…citim tam smutok,ale si zaroven akasi skepticka ci flegmaticka…to je pekne…

  3. Padrino povedal:

    Neviem. Páči sa mi ako to je napísane, ale nejak ma to neoslovilo.

    Píš ďalej.

  4. flos8 povedal:

    Je to dobre napísané, je to zaujímavé a je to i pútavé… Celkovo si vystihla pocity zo strateného… Poznám tie pocity veľmi dobre. Ľúbi sa mi čo si napísala. Len tak ďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *