Óda na dážď

Dážď je vykúpenie. Je to spása. Je to dar nebies. Je to podpis Elvisa. Je to všetko.

Kráčal som po vlhkej tráve smerom ku zastávke, keď to prišlo. Záblesk a následne prerušenie ticha hrmením. Zdvihol som pohľad na oblohu v snahe nájsť boha, ktorý tam nebol. Možno aj bol ,ale ja som ho nevidel. Keď som sa zase pozrel na zastávku, bola rovno predo mnou. Prišiel som bližšie, medzi ľudí…

Dážď je svetlo. Je to duša tichej oblohy, ktorá prostredníctvom dažďa komunikuje so zemou. Je to časť neba, ktorá navštívila zem. Je to nový apoštol. Je to posol boha…Je to jeho dar.

Stála tam, medzi ľuďmi, celkom nenápadná. Inteligentný pohľad jej osoby sa predieral zástupmi vymletých opíc, ktoré sa nazývali ľuďmi. Keď som ku nej podišiel, pozdravila mi mäkkým, vzrušujúcim hláskom, ktorý znel ako boží spev. Stál som tam, očarený jej krásou. Kvapka dažďu zasiahla moju tvár a začala po nej stekať ako slza žiaľu, ktorý vznikol preto, že ju nemôžem mať. Kvapka dažďu zasiahla jej prekrásnu tvár a začala stekať jej olivovou pokožkou. Ovzdušie sa zaplnilo vodou. Stekala po jej tvári, ako keby stekala po antickej soche dokonalej ženy. Stál som pri nej a vychutnával jej prítomnosť. Ženy sú ako heroín. Necháte ich aby sa zmocnili vašej duše a ste stratený. Pomôže vám jedine guľka, hoci váš mozog bude ovplyvnený aj potom. A jediný rozdiel medzi heroínom a ženou je ten, že zo závislosti na heroíne sa dá vyliečiť.

Dážď je život. Bez neho by som ťa nikdy nebol odhalil. Dážď ti zmyje masku, ktorú nosíš a ukáže ťa takú aká si. Bez neho by som nevedel ako veľmi ťa milujem. Milujem ťa… Milujem dážď.

Pridané dňa od Padrino
Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Padrino

"Building the future and keeping the past alive is the one and the same thing."

9 Responses to Óda na dážď

  1. Gnaag povedal:

    No ja by som to nebral tak optimisticky, pretože dážď vie byť aj dosť nepríjemný. Spomeň si na vytrvalé jarné dažde. Tie dokážu človeku kvapkať na hlavu niekedy aj týždeň. Naozaj to dokáže človeka rozhádzať.

    Ináč máš šťastie, že momentálne je slnečno, ináč by bol môj komentár oveľa menej povzbudivý.

  2. Padrino povedal:

    Každý ma iný názor na počasie.
    Ale to s tými jarnými dažďami… máš pravdu

  3. Filthy Thoughts povedal:

    jeeej, to je peeekneeee, dazd ktory ocisti povrch od masky…

  4. ziman povedal:

    dôležité je, aby zapršalo včas…

  5. Padrino povedal:

    mal som stastie,ze to bolo vcas

  6. b. povedal:

    Aj ja fajčím cannabis a nemachrujem s tým na ghette..

  7. Otaku povedal:

    Kto tu hovorí o vymletých opiciach a ľuďoch a pritom tu niektorí berú drogy? Ale nech, je to predsa iba váš život, ktorý bude suchý a bez vlahy.

  8. Padrino povedal:

    Otaku? Ty mas rád japonske animacie….Ozvi sa mi na padrino@atlas.sk

  9. Raemonn povedal:

    Dážď je úplne super… hlavne jarné prehánky, tráva je potom taká krásne zelená a všetko je dokonale čisté….

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *