Ona

Dlho len tak sedela a rozmýšľala. Hlavou jej vírilo nespočetné množstvo myšlienok. No nedokázala sa sústrediť ani na jednu z nich. Srdce jej rýchlo búšilo a ozývalo sa až kdesi v jej hlave. Ruky mala úplne ľadové.Dlhé vlasy jej padali do očí, no ona si ich nevšímala. Pomaly otvorila oči a vstala.

Dlho sa na ne nežne dívala. Staré, ošúchané, milované husle. Opatrne ich vybrala z puzdra. Jemne, ako dieťa. Zo sály sa ozval potlesk. Prehodila si vlasy na chrbát, husle vzala do ruky a vyšla na pódium.

Plno neznámych ľudí. Zvláštny pocit jej zovrel srdce, keď sa na ňu obracali všetky tie tváre, plné očakávania. Posledný hlboký nádych a prvé tóny. Úplne iný svet. Bez ľudí, len ona a husle. Nevnímala nič.

Dohrala. Srdce jej postupne prestávalo tak búšiť. Dýchala pokojnejšie. Usmiala sa. Aj oni sa usmievali. Poklonila sa. Obrovský potlesk. Pocit eufórie. Nekonečné, neuveriteľné šťastie. Pohladila husle a zišla z pódia. Jej 15 minút slávy…

Pridané dňa od Alisael
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

7 Responses to Ona

  1. Padrino povedal:

    15 minút slávy. Ťažko povedať, či to je frazeologizmus, alebo nie, ale bolo to použité v jednom filme a potom ďalší to použil tiež. Teraz je s toho frazeologizmus.

  2. Gnaag povedal:

    Ja som ten film nepozeral, ale že si mala koncert som počul. Škoda, že som si to nemohol vypočuť. Povedz, čo si hrala?

  3. Filthy Thoughts povedal:

    Ach jo… a ja som nebola… Sorrrrrryyyyy… ale na vsetky inak poctivo chodim, sak vies 🙂

    15 minut slavy, to nevymyslel Andy Warhol?

  4. Alisael povedal:

    neviem kto to vymyslel, ale celkom sa to hodi, myslim…
    Gnaag, hrala som Accolayov koncert a mol:)

  5. Padrino povedal:

    15 minút slávy bolo použité v Pulp Fiction. Ale to bolo z iného filmu, neviete názov?

  6. Alisael povedal:

    Podla mna je to jedno, kto ma pravdu… islo hlavne o ten pocit…chapes, ak ked vijdes na vrchol hory a pozeras sa dole, srdce ti neskutocne busi a ty mas pocit, ze si nesmrtelny…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *