Sen

Koľkokrát sa Zem otočila okolo svojej osi. Ach, koľko.
A to more sĺz v mojom vankúši! Slaná vôňa čo mi prináša spánok noc čo noc.

Vždy keď sa slnko lúči s nami, aby mohlo rozdávať silu a život inde, dávam mu zbohom.
Ach, ako si to mohol dovoliť? Aby som sa lúčila so slnkom, s tým čo patrí každému a zároveň nikomu namiesto teba, môjho jediného?

Ráno. Cítim, ach áno, ja cítim! Cítim nežnosť hladiť moju tvár. No sen, môj jediný nočný spoločník, klamár jeden! Už ma opustil. Je preč, fliačik rannej hmly, tón krásnej symfónie, už je tam, za hranicou, aby znova oklamal niekoho iného.
Ach, ako si len mohol dovoliť, aby ma ráno hladili zvyšky klamlivého sna namiesto myšlienok na teba?

Nastupujem. Vydávam sa na tú cestičku cesty života, čo každý deň ma dovedie k niečomu novému. Ach, ako si len mohol dovoliť aby ma na konci tej cestičky čakali úplne iné, tak cudzie a nevrlé tváre namiesto tvojej, namiesto toho hebkého úsmevu, čo tak úžasne hladil?

Skončil jeden nekonečný kolobeh. A odchádzam do spoločnosti snov, aby som mohla byť znova jemne oklamaná aspoň na osem hodín. Osem krátkych okamihov v tvojej prítomnosti, ktoré ranné slnko vysuší ako kvapky rosy len čo prejde sklom obloka.
A koľko ležiacich osmičiek hodín je ešte predo mnou kým zabudnem na tú bolesť po ihle, ktorou prepichol prenikavý tón budíka ten krehký balónik môjho sna, jedinej spomienky na teba.

Pridané dňa od zinfa
Tento obsah bol zaradený v Úvahy. Zálohujte si trvalý odkaz.

O zinfa

Vanitas vanitatum et omnia vanitas :)

6 Responses to Sen

  1. Alisael povedal:

    Je strasne krute zobudit sa zo sna do krutej reality… clovek niekedy ani nevie, co je sen a co skutocnost. Najradsej by zil v sne a nikdy sa nezobudil…

  2. Padrino povedal:

    Nemyslím si, sen je útek. Utek od starosti, od vymyslených problémov. Je to droga… Vzdiaľujeme sa od skutočnosti. Je to pekne, ale netreba aby to prerástlo cez hlavu. Potom to môže byť nebezpečné.

  3. zinfa povedal:

    Pre mna je to, ako som povedala, posledná spomienka. Vlastne, je lepsie ked sa nesniva. Potom nebolí.

  4. divozienka povedal:

    pjekne…na mna troxu moc sentimentalne…

  5. zinfa povedal:

    ktosi raz povedal, ze dievcence su moc sentimentalne hihi. tak tu ma mate – zivy abslutne sentimentalny dokaz. aaach.. sentimentalita ma svoje caro

  6. Henry Gee povedal:

    Plakal som. To je ako civieť na mŕtveho pavúka dvoch zaslepených na lavičke v parku, nemajú ruky ale aj tak by som chcel meniť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *