Usmiaty optimista či zamračený pesimista?

Každý z vás to pozná. Keď sa vám dlhšiu dobu nedarí, kútiky úst vám smerujú nadol a radšej sa ostatným vyhýbate, aby ste náhodou vďaka zlej nálade nerozprúdili vojnu. Chodíte ako telo bez duše a hneváte sa na celý svet, podliehate pesimizmu. Akonáhle sa vo vašom živote stane niečo krásne, jednoducho začne sa vám dariť vo všetkých sférach života, stávajú sa z vás optimisti.

Neraz som si kládla otázku, či je lepšie byť optimistom, ktorému keď sa niečo v jeho úžasnom živote zlé prihodí, zasiahne ho to doslova priamo do srdca alebo stať sa pesimistom, ktorý dúfa len v to najhoršie a po dobrom výsledku doslova skáče do stropu? Ani jedno. Keď sa chcete usmievať, rozdávajte úsmev všetkým a všade, keď máte zlú náladu, kľudne sa zamknite v izbe a nikoho do nej nepustite. A neverte tomu, kto sa neustále usmieva, že má skvelý život a srší optimizmom. Ukrývajú tajomstvo: Tiež majú čierne chvíľky, no nechávajú si ich len pre seba. A tak to robím aj ja.

Pridané dňa od janka
Tento obsah bol zaradený v Úvahy. Zálohujte si trvalý odkaz.

3 Responses to Usmiaty optimista či zamračený pesimista?

  1. hodpatkany povedal:

    =) vitaj.
    No tak po poslednej vete by som povedal, ze si usmiatka pesimistka… neboj aj ja.. zamracenych optimistou nevidavam, obcas seba v zrkadle.
    K dielu, no.. take.. Vies, ak mam pravdupovediac, mna to nezaujalo velmi, pretoze to je opis toho, co vidim kazdy den, to akokeby som opisoval pocitac, ci televizor… Ak ma chapes.
    Tato veta: „Keď sa chcete usmievať, rozdávajte úsmev všetkým a všade, keď máte zlú náladu, kľudne sa zamknite v izbe a nikoho do nej nepustite.“ sa mi paci.. lebo ma nenuti usmievat sa, ale vravi, ze to mam robit, ked chcem. To mam rad! =)
    No a tak celkovo… prosim pis nam dalej =) (optimisticke veci)

  2. hodpatkany povedal:

    Boze.. optimistov s U som napisal.. a este sa opravujem na slove pravdupovediac.. ma byt pravdu povedat. =)
    ups

  3. biron povedal:

    na uvahu zalostne malo…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *