Vojna svetov

„Až sa vrátim, nech je tu poriadok!“

Žena mi dala úlohu, sama sa pobrala na služobnú cestu. Povedal som si, že to zvládnem, že to bude v pohode.
Po týždni sa môj byt zmenil na niečo, čo zbavovalo slova „chliev“ svojho významu. Prachu bolo toľko, že som s ním mohol plniť vankúše a predávať ich, plechovky boli „pri koši“- v mojej posteli a skysnuté mileko stálo na televízore. Najlepšie však dopadla kúpelňa. Tam vznikol nový život. Áno! Monéry a jednobunkovce začali svoju existenciu a ja naozaj netuším aké rôzne druhy tam povznikali. Pri pohľade na to som začal pochybovať o Bohu. Toto nemohol vymyslieť sám, vravel som si.
Žena sa mala vrátiť čo nevidieť a ja som stál pred problémom. Mám najať upratovačku? Nie! Nie, vravel som si. Zvládnem to.

Tak to začalo.

Odstránil som všetky odpadky väčšie ako moje topánky. To už bolo samo o sebe náročne. Vlastne ich bolo toľko, že som si položil otázku načo ľudia chodia do posilňovne a vyhadzujú peniaze zato, aby zdvíhali činky? Potom ma dokonca napadla myšlienka, že môžem otvoriť vlastnú posilňovňu, ale radšej som sa vrátil ku upratovaniu.
Nasledovali fľašky, šupky od banánov a zhnité jablká. Potom prišli drobné kúsočky jedla a obaly od cukríkov. To som zvládol rýchlo.
Nato som stál pred dílemou.. Vytrieť najprv prach, alebo umyť kuchyňu? Vybral som si prach.

Po vyčistení políc od kníh som ich povytieral handričkou. Dlho som rozmýšľal- akú handričku použiť? Teda, v kúpelni sme mali nespočetné množstvo handričiek a ja som naozaj netušil aký je medzi nimi rozdiel. Ale nakoniec som si jednú zvolil.
Trvalo to vyše hodiny a už vtedy som začal pociťovať, že s mojích chrbtom nie je niečo v poriadku. Potom som sa rozhodol vysávať. To nebol problém, až kým sa mi neupchal vysávač. Pri pokuse vytiahnuť ten vak som ho nechtiac roztrhol, takže všetok jeho obsah skončil na koberci.
Myslím, že trvalo dve hodiny ( za tú dobu som mohol priam zostaviť kalendár všetkých svätých, čo som ich toľko spomínal ) kým som vydrhol koberec. Použil som nato kefu, ktorá bola najskôr na topánky, ale to mi bolo jedno.
Potom som zamieril na kuchyňu.
Tam som myslel, že v živote nebudem hrešiť viacej- dokonca ma napadla myšlienka vytvoriť slovník neologizmov.
Po vyleštení kuchynského dresu som však zistil, že dokážem hrešiť aj viac.
Kúpeľňa a záchod.
Kým som prišiel nato, ČÍM to mám čistiť, tak som priam vymýšľal piesne na všetky primitívne stvorenia hemžiace sa v mojej kúpelni. A to som deň predtým o tom pozeral dokument!
Po dvoch hodinách (ak by ma pri čistení záchoda počul samotný diabol, tak by ľutoval, že odišiel z pekla) mučenia… po umytej dlážke, ktorá páchla ako vaginálny sekrét som sa zvalil na koberec a zaspal.
Vo sne sa mi snívali rôzne jednobunkové príšery, ktoré mi bičíkmi mlátia hlavu.

Vzdávam hold ženám v domácnosti. Sú to bohyne, sú to spasiteľky. Svet bez nich nemá ceny, lebo by nás zahubili monéry.
Klaniam sa Vám!

Pridané dňa od Adam Sether
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Adam Sether

Zemeguľa je jedna veľká kniha so šiestimi miliardami poviedok...

2 Responses to Vojna svetov

  1. divozienka povedal:

    dlazka paxnuca ako vaginalny sekret?:D…haha….
    zacalo to dobre, na tento styl som uz aj nieco citavala..sa mi to zda nedokoncene, mierne pomiesane..
    vojna svetov gut nazov ku teme, len skoda ze tema neni uplne vyjasnena;]

  2. Padrino povedal:

    Téma je fakt nevyjasnená.. Ale tá nerovnomernosť sa mi páčila.. 😛 aj ten sekret

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *