Vyšúľajsizoka

Bola raz jedna krajina. Bola to pekná krajina. Bolo na nej pekné kadečo, no jedna vec na nej pekná nebola. Žili v nej ľudia. Presnejšie zmutovaná, alebo skôr zdegenerovaná odroda (prepáčte mi ten výraz, lepší som nenašiel) ľudí. Homo Sapiens Ošuďumťaogaťulum, alebo taktiež terminus technikus Zbojník. Prvé vadné exempláre sa začali objavovať už v XVI storočí, no pravá expanzia tohto druhu nastala zhuba v polovici 20. storočia príchodom indiánskych kmeňov z východu. Boli to nanešťastie Komančovia (veľmi primitívni indiáni, ktorí si myslia, že keď oni nevidia vás ani vy nevidíte ich). Pri styku s miestnou faunou a flórou vznikla nová zmutovaná verzia (5.1) syfilisu, ktorou trpí väčšina horských kamzíkov a horalov resp. organických báz, ktoré trpeli stykom s kamzíkom alebo s niekým z kmeňa Komančov. Syfilis by sa možno i dal prežiť, veď úmrtnosť nebola až taká vysoká (zhruba každý dva a poltý nakazený z troch) ale vzniklo čosi, na čo liek nemá dosiaľ nik. tzv. syndróm moderného človeka- PNI .

O pár rôčkov neskôr, po rozprášení hord Indiánov, ktorí dostali taký panický strach zo štrngotu obyčajných kľúčeniek, že utiekli sme konečne našli silného a stabilného vodcu. Je to príslušník rodu Homo Sapiens Ošuďumťaogaťulum. Teda aspoň to o sebe nepriamo hlásal. Akýkoľvek indiánsky pôvod popieral, i keď ho usvedčovali zložky Matriky Štátnej ex-Bolície. Volá sa Matej F. (ďalej iba Matej) a je to náš vzor. Je to príklad ukážkovo dokonalého kríženia Homo Sapiensa Ošuďumťaogaťuluma s Komančom (ach ten náš syfilis). Ako výsledok tohto aktu je badateľný čoraz častejší syndróm PNI. Matej ním trpel odmalička a trpí ním dodnes. Jediným pozitívom (okrem syfilisu) je to, že naň nezomrel. A to preto, že hneď po jeho narodení vedci s matematickou presnosťou na osem desatinných miest vypočítali, že malý Matej tvorí práve tú polovicu z troch nakazených Syfilisom5.1 .

Matej sa ráno zobudil skoro. Vzal si tabletku proti bolesti hlavy (len pre istotu keby chcel niekto otravovať) a zviezol sa po hasičskej tyči na prízemie. Tam ho čakali novinári. Vyrušil ich práve keď si prezerali obsah kredenca z pravej drevotriesky a uzatvárali stávky, čo si dá premiér na raňajky. Matej si povedal, že ich kúsok napáli. Vajíčka na slaninke zapité mliekom a posypané kakaom spôsobili prepadnutie stávky na ďalšie ráno. Vzápätí premiér spôsobil taká faux pas, že sa v plátkoch mohli s tým natriasať celý týždeň a i tak neboli vytrasení, veď mali posr*tého premiéra LIVE.

Do práce prišiel neskoro. Nestávalo sa mu to síce často… (že by prišiel do práce). No keď musí tak musí Skočil do bufetu na jedno rýchle podpísal nejaký papier a šlo sa hlasovať. Nenápadne strčil do kolegu, ktorý na danom mieste letargoval už od rána. Ten neotvoril oči a len jeho vztýčený prostredník naznačoval, že žije. Matej doňho Štuchol ešte raz. Tentoraz mu vztýčený palec povedal ako sa má hlasovať. Nebol si totiž istý, lebo deň predtým nebol na schôdzi a nevedel presne čo a jak.

Hlasovanie. ÁNO. Prečo??? To je nepodstatné. Znechutene sa nechal odviezť domov. SBSka vyhnala žurnalistov od smetiakov pred jeho domčekom. Vošiel dnu a padol na tvár priamo v predsieni. V tom sa zablýskalo a z kredenca s ujúkaním vyskočil akýsi šikmooký buzerant s foťákom. Matej ho ignoroval. Nechal ho nerušene vyskočiť cez zatvorené okno. Bolo mu to fuk. SBSka spustila paľbu a ten sviniar ju opätoval. V záhrade sa strhla prestrelka. Šikmoočko s M15kou a foťákom nakoniec zdrhlo.

„Doriti!“ povedal SBSkár a pre istotu sa sám zastrelil.

Matej sa nasledujúce ráno zobudil na podlahe. Vzal si tabletku proti bolesti hlavy, pretože ho fakt strašne bolela a šiel si znova ľahnúť. Cez pootvorené nepriestrelné okno v spálni vletel kus spodnej bielizne. Matej sa flegmaticky obzrel a ignoroval intenzívny zápach, ktorý sa z nej šíril. Ignoroval aj to, že horí a aj to, že začínajú čmudiť parkety. Ignoroval úplne všetko. Trpel syndrómom PNI.

PNI, alebo tiež syndróm moderného človeka je vec veľmi záhadná. Všetko, čo o ňom dosiaľ vieme sa stratilo medzi kopou použitých autobatérii v laboratóriách CIA. Dôvod je prozaický. Výskumníci poverený výskumom PNI sa ním jednoducho nakazili a uznali, že zisťovať, čo je PNI je skrátka Problém Niekoho Iného.

V dave to vrelo. Z okien sa čmudilo a SBS ani neopätovala paľbu (bohvie prečo). Míňala sa im pomaly spodná bielizeň a úspech bol v nedohľadne. Matej sa konečne objavil v čmudiacom okne. Hulákanie neskrotného davu spadá síce pod PNI ale horenie jeho vlastného domu ho mierne vyviedlo z miery. Upažil pravú ruku, no dav hulákal ešte väčšmi. Upažil i druhú a nastalo ticho. Na chvíľu cítil nutkanie uprieť pohľad na transparenty v rukách tých bláznov, ale veľmi rýchlo ho to prešlo. Zavrel okno a zatiahol záves. Dnes na to nemá skrátka náladu. Odobral sa do kúpeľne, kde nebolo až také enormné množstvo dymu a spravil čosi tak neuveriteľne trápne, že si ani nevšimol ako sa zablýskalo spoza závesu sprchovacieho kúta. Šikmoočko s ujúkaním vyletel z kúpeľne. Neviem presne, či ujúkal od radosti nad úžasnou snímkou alebo novou sekerou vo svojom chrbte. Poobede ho zahrabe na dvore spolu s SBSkou. A dom čmudil, čmudil, čmudil, čmudil…

Privolaný hasiči našli vo vile len dve obhorené telá. Jedno, v predsieni so sekerou v chrbte a to druhé v strede kúpeľne na zemi v nezávidenia hodnej póze. Príčiny smrti sú nasledovné: Prvý rozhodne umrel od šťastia a ten druhý asi na PNI. Je mi to ľúto.

Prosím všetky inteligentné formy života aby v ďalšom rozímaní o tejto fraške neupínali len ku krajine Vyšúľajsizoka. Taktiež by ste mali vedieť, že od 1. septembra platí nový zákon podľa ktorého je akýkoľvek pohyb peších (napr. hubárov), cyklistov a jazdcov na koni mimo značených turistických resp. cykloturistických trás ak šírka daného chodníka neprevyšuje !!!4metre!!! ilegálny. Preto vás prosím a nabádam nesúhlaste s takouto kravinou, kvôli ktorej i Matej F. uhorel a pridajte sa k petícii proti tomuto zákonu na :

http://www.ekoforum.sk/peticia/bicykel/

Pridané dňa od Zanelli
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

4 Responses to Vyšúľajsizoka

  1. divozienka povedal:

    hej podpisla som to uz davnejsie a bolo to velmi zaujimave vyvrxolenie tohoto pribehu;]
    fajna haluz
    niekedy sice priabsurdna ale kazdy ma svoju hranicu;]
    „Doriti!“ povedal SBSkár a pre istotu sa sám zastrelil. toto bolo velmo gut;D
    a PNI masaker..mas pravdu hned to davam do calcu na #presov

  2. Filthy Thoughts povedal:

    najs, take adamsovske, miestami az prilis, ale sak inspirovat sa je v pohode.
    pacilo velmi sa mi, jak upazil pravu a seci zajasali, neviem ci to bolo myslene tak jak som to pochopila, ale ked hej tak *thumbs up*
    🙂

  3. Padrino povedal:

    Je to milé, Jožko… Ale nepáčilo sa mi to až tak, ako posledná vec od teba…

  4. Zanelli povedal:

    FT. Prava upazena ruka bola myslena tak ako bolla myslena 😀

    Padrino: nemozes porovnavat Komara so Somaraom 🙂 …

    Divoziena : absurdity mi boli pri tomto pribehu na 1. mieste. nic nebolo prednejsie ako prave poukazat nat tu nesmiernu absurditu…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *