Zbytočná

Zbytočná je každá slza
čo nepadne na niekoho rameno.
Zbytočná.
Ako úder remeňom.

Beží dolu mojim lícom
letí na zem padá.
Beží.
Za tým čo mala rada.

Prázdna náruč zatvára sa
objať chce no nemá koho.
Prázdna.
Veď povedal som Zbohom.

Zbytočná je každá slza
Čo nepadá na rameno.
Ten kto je bez viny
nech hodí do mňa kameňom.

Pridané dňa od Gabriel Žifčák
Tento obsah bol zaradený v Ars poetica. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Gabriel Žifčák

Som študentom druhého ročníka magisterského stupňa Teórie a kritiky divadelného umenia na VŠMU. Divadlu sa venuje približne od svojich trinástich rokov kedy som začal navštevovať Literárno-dramatický krúžok na ZUŠ v Tatranskej Lomnici. Zaujímam sa najmä o pouličné divadlo a divadelnú improvizáciu, ktorá je aj témou mojej diplomovej práce. Moje recenzie sa nebudú snažiť o siahodlhé konšpiračné teórie či príliš odborné analýzy. Stručne a jasne sa budem snažiť aj nezasvätenému čitateľovi priblížiť o čom je divadlo, a že sa ho oplatí navštevovať. Pretože v dnešnej uponáhľanej dobe si už málokto nájde čas na dlhú kritiku či divadelné predstavenie.

6 Responses to Zbytočná

  1. Padrino povedal:

    aj ja mám rád Krista

  2. hodpatkany povedal:

    hmm… tvoje ruky nenapisali nic co by oslovilo moje oci, a ked si to precitam nahlas tak to neoslovi ani usi. [je_mi_to_l,u:to]

  3. biron povedal:

    vid hodpotkany

  4. Vrťo povedal:

    poznám ten pocit osamenia, ale k životu patrí jak keď dni sa menia. nechci cez básne patetický byť, to už môžeš rovno začať piť. nie je to dielo veľmajstra a nie je to báseň storočia, no viem že si ňou chcel niečo vajadriť a hoc i viem čo ten text ma ubíja. Píš radšej Gabo prózu či divadelnú hru len nerob prosím zo seba pózu. Pózistov nikto nemá rád, zabavia sa a zmyznú ako smrad. je čas myslieť na krajšie veci, čoskoro je tu deň keď koruna ocitne sa v peci. každý bude podráždený z rastu cien a zíde sa im tvoj humor ako liek. Ak však sám budeš jak chuj smútiť môžeš sa s mojou priazňou hneď rozlúčiť. depresívny viem byť aj sám a vystačím si dokonale s tým čo mám. Je čas zmeniť smer jazdy, možno stiahnuť hlavné plachty. čas kedy sa vesiel chytiť treba a vydať sa proti prúdu inak je ti beda. Inak tá báseň fackt nič moc, tak sadni a píš, neco vypoc…

  5. jipo povedal:

    V poslednom čase básne mi nejdú, napísal som už len túto jednu. Nerieš moje pocity, nie je o tom o čom myslíš, Sedel som na rici, myšlienka bola, tak reku píš. Keďže moja tvorba nemá správny smer skúsim sa vydať inam, na sever. Začínam písať veci iné, také čo neuvidíš len tak v kine. S Matejom makáme na projekt, raz o tom pokecáme v Efekte. Kabaretná hra s myšlienok sa rodí, keď nepíše smútok, skús smiech, ten sa hodí.

  6. Vrťo povedal:

    reakcia v sebe viac má poézie ako ten pôvodný pokus o umenie. je jednoduchšie písať o veciach čo dobre poznáš ak sú adresované niekomu ku komu vzťah máš. ja ti fandím v tvojej práci len nezabudni že čakajú ťa i vtáci. iba tak ti napoviem že lastovičky som mysľeu… viem si predstaviť dokonale že to bude dielo tvoje nemalé. no dosť už trápnych rýmomv ako hlučných mímov. povedať len chcem že písať vieš ale nezabúdaj na poznanie a seba tam nerieš. Texty nech majú elám a lesk najkrajších perál. aj expresíva povolené máš, pre dobro veci šak to znaš. nabudúce sem musím hodiť niečo i ja a text bude o tom jaký si pijan… neboj to ja len tak vrámci srandy veď koho zaujíma čo už každý vie allready (olredy). napíšem sem anonymne čosi osobné a teda o mňe. nenápadný ako v lese pitliak dám si nickname asi Vrtiak. daj na seba pozor zatiaľ a trim šebe ty starý Matľiar. S pozdravom a želaním pekného jarného dňa lúči sa ten hoho netreba menovať a teda JA.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *