Zľadená do jesene

Idem zimou po chladnej uličke, vnútri ma hreje oheň. Som živel, ktorý nepozná prekážky, každú s lahkosťou zvládne, pozastaví sa, zoberie si ponaučenie, vytvorí mienku o danej situácii a danej osobe (ak sa niekoho týka) a idem ďalej s ďalšou múdrosťou.
A ako tak idem zahalená v zime, uvidím tieň, nič vážne, žiadny adrenalín v obličkách, nič, čoho by som sa zľakla … obzriem sa a moje oči padli na mačku. Nebola to hocijaká mačka, bola nádherne zladená s jesenou a chladným počasím. Zostala stáť, rovnako, ako aj ja a pozerala mi do očí , priamo tam, kde je ukryté všetko a len niekto vie čítať, čo nieje napísané. Pohľadmi sme si boli verné asi 10 minút a popri tom som vyťahovala foťák, aby som si ju zachytila, spomenula na ňu neskor a pri spomienkach-mi ju pripomenie aj fotka.
A v tom som asi na dve sekundy prerušila kontakt, a keď som opäť hľadala jej vnímajúci pohľad, už tam nebola.
Nerada sa vysvetľujem, ale poslúchnem komentár na moje slova, aj keď iným sposobom:)
Nezáleží na tom, ako dlho to trvá, či je to sekunda, alebo viac ako mesiac… Za každých okolností sa snažme z pekných vecí, pocitov vyťažiť čo najviac, nestrácať nádej a nehľadať sposob uchovať všetko silnejšie, ako spomienkou, možno sa to ani nedá….
Čo si zaslúžime, čo si vytvoríme a čo budeme najmenej v určitej dobe čakať, vtedy bude mať úsmev dovod byť na tvári.
A ak nepríde, nestrácam nádej…( príslovia písaním dokola strácajú svoje čaro).

Pridané dňa od Deana
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

3 Responses to Zľadená do jesene

  1. Padrino povedal:

    Ty píšeš všetko v takej didaktickej forme… Ale milé:)

  2. alisael povedal:

    podla mna je to skor nejaka uvaha ako pribeh..ale myslienky ako take su dobre…ale nesedi mi tam ten nejed smajlik..ked tak az na koniec, lebo som potom nevedela co je k comu..

  3. hodpatkany povedal:

    Mne to tiez nepride ako pribeh…
    Skor nieco, ako nejaky zazitok s ponaucenim… Nie ja neviem, ma to neoslovilo. Radsej by som naozraj pribeh cital.
    Jedine ma oslovil trochu zaciatok, ked som si predstavil dospelu, samostatnu zenu ako sa prechadza ulicou objatu jesennym pocasim a ako rozfukoval vietor listy okolo nej.. Inac nic… :-[

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *