Dnešný svet

Na túto tému by sa dalo písať vyše 1000 strán a aj tak by sme tým nikde nedospeli. Dnešný rôznorodý svet? Pozrieme sa naň z tej horšej stránky.

Plný špiny a neprávosti voči tým slabším, farebnejším a chudobnejším. Ak si dobre spomínate na rok 2000 a predpovede jasnovidcov, že prichádza koniec sveta. Myslím, že koniec sveta sa začal, hovorte a myslíte si čo chcete ale ja mám ten pocit. Všetko sa zvrháva niekde kde to predtým nebolo. Možno bolo, ale nikto na to nepoukazoval tak okato ako teraz.

V televíznych novinách je ukázaná každý jeden deň vražda, či už dospelého alebo dieťaťa. Kto sa nad tým už teraz pozastaví? Nikto. Každý to berie ako samozrejmosť dnešného sveta. To, že niekde prepustia zo závodu 300 ľudí, ktorí majú rodiny a ostanú bez práce. Že nebudú mať z čoho žiť, ani si kúpiť poondiaty chlieb, ktorého cena je už pomaly ako cena benzínu… Ani to nikoho netrápi. To, že 10 ročné detičky behajú s cigaretkou okolo bloku, že 13 ročné deti chlascú víno na dvore kde predtým tie ostatné hrali futbal… To, že 15 roční pubertiaci sa pridružia k hnutiu PUNK, to je bežná vec, súčasť dnešného skazeného sveta. To, že teplota zeme každoročne stúpa o niekoľko desatín stupňov. Už sme si zvykli na teplé zimy bez snehu, letné záplavy. Neoplatí sa to rozoberať viac ako na tieto riadky. Nemá to zmysel. Lebo človek je tvor úžasný ale je neskutočne hlúpy. Robí veci, nad ktorými keď sa zamyslíte nemajú vôbec zmysel. Ale bolo to takto vždy a tak to aj musí ostať. Aby mohli každý deň vychádzať noviny a mohli sme pozerať správy.

Peniaze hýbu dnešným svetom, vlastne ním stále hýbali. Sú dôležité ako vzduch, voda, láska, rodina, vlastné deti. Podľa mňa rebríčky hodnôt nemôžu byť dané od jedna po desať, nedá sa to. Ak nemáš lásku si nešťastný. Ak nemáš rodinu, chýba ti. Ak nemáš vzduch zadusíš sa. Ak nemáš peniaze, v dnešnom svete neprežiješ. Nič si nedokážeš kúpiť, ani jedlo, ani vodu, nedokážeš sa postarať ani o rodinu. A láska sa kúpiť nedá, nieje tu čo rozoberať. Čiže mne z toho vyplýva, že dnešný svet rovná sa peniaze. Viem, že určite veľa ľudí nebude súhlasiť s týmto názorom. Veď je veľa prípadov ľudí, ktorí bez nich žijú a sú šťastní.

Liek ako byť šťastný aj keď nemáte peniaze? Možno stačí byť zdravý. Možno stačí mať rodinu, ktorá Vás šťastným urobí. Možno stačí mať životnú lásku, ktorá Vás podrží. Možno stačí mať len okolo seba pár dobrých kamarátov a pôjde to. Možno stačí mať jednoducho šťastie. Možno stačí len šikovnosť a príde všetko. Možno bude stačiť sa týmto vôbec nezaoberať.

Aj táto úvaha nevyriešila nič. Len poukázala na veci, o ktorých by sa dalo viesť polemiku asi 1000 hodín a opäť by sme nikde nedospeli. Ani ja som sa o to nesnažil. Aj ked možno tento pohľad na svet je zlý, je mi to jedno. Je to iba moj názor….

Pridané dňa od jeef69
Tento obsah bol zaradený v Úvahy. Zálohujte si trvalý odkaz.

58 Responses to Dnešný svet

  1. jipo povedal:

    Nabudúce keď budeš rozoberať všeobecnú a otrepanú tému, skús jej dať niečo nové potom sa možno pri čítaní tvojho príspevku nebudem nudiť všeobecnými vecami. A k príspevku len toľko, že mesiášsky komplex má plno ľudí a ak o tom budeš písať a nie proti tomu niečo robiť, tak tento svet nezmeníš.

  2. jeef69 povedal:

    dat tejto teme nieco nove… neviem ako dat… sam to clovek nedokaze… navrhovat novinky v teme otrepanej poslednych 10 rokov s tendenciou zhorsovania sa… nemozne 😀 no pokusim sa neboj ukazat nabuduce vseobecne pohlad z oci optimistu…

  3. Padrino povedal:

    Nerad to robím, ale súhlasim s Jipom.

    Ghetto je umelecký portál, ale to čo si napísal ma pre mňa viac publicistickejšie črty.
    Na úvahu je to príliš priame, príliš striktne, chýba mi tu autorský duch.

  4. alisael povedal:

    niekto sa nam tu rozpisal 😛 toto je take tvoje, ze aj keby pod tym nebolo napisane tvoje meno, tak viem, cie su to myslienky 🙂
    aa dat tej teme nieco nove.. nie len opisat ako sa veci maju, ale ako ich ty vnimas.. a mozno keby si skusil pouzit nejaku metaforku alebo nieco take co by to trosku ozvlastnilo 😉 to len na margo tohoto tu 😛

  5. jeef69 povedal:

    pisal som to viac menej rychlo a keby som tu zverejnil co si myslim ja… ani by sa to tu nemohlo uverejnit… 😀

  6. biron povedal:

    no jo spas nas…
    inak suhlasim s tym povedanym hore…

  7. filo povedal:

    PUNK rulezzz!!!

  8. DaMage povedal:

    No.. ku kvalite textu už nemám čo povedať, všetko bolo už povedané. Ale nenechaj sa odradiť, mne to pripomína moje začiatky spred pár rokov.

  9. filo povedal:

    tonko moj najzlatsi tak toto bola ta najtvrdsia kritika;D

  10. jeef69 povedal:

    clovek sa len doma nudi… a vobec som necakal take reakcie… ze si to len vobec niekto vysimol je uspech DIKY…. a hej no budem sa snazit… dobra ventilacia je pisanie… 😀

  11. divozienka povedal:

    hm ventilacia. ak ta daco sere, tak xod vonku a daco s tym zrob. prefliaskaj 13 rocneho buduceho alkoholika alebo prinut desatrocne decko vykurit celu krabicku cig – bude mu tak zle ze v zivote po tom nesiahne. alebo neber do pusy slovicko ‚punk‘ ked nevies, co v skutocnosti znamena.
    oteplovanie? mam o tom nieco nacitane a zda sa mi ze si to tu spomenul fakt len tak, aby tam toho bolo na kopke viac, hromadenie pejorativ.
    v zavere spominas pohlad na svet. svoj, ci je zly, ci nie. svet. alebo pohlad.
    pis take veci, ale zaroven na svet ukladaj ruky a sa ho dotykaj. a nebude treba viest polemiky na 1000 hodin, co nic nevyriesia.

  12. jeef69 povedal:

    neviem kto si co si… je mi to jedno… ale nemam uz 13 aby som mohol ist von bit 13 rocne deti… a do basy netuzim 😀 aaaa PUNK je taka sracka ako EMO… styl pre ludi bez vlastneho nazoru na svet a zivot… ak chces ist podla prikladu SEX PISTOLS… prosim…

  13. divozienka povedal:

    hehe..prave preto, ze uz nemas trinast. to som brala automaticky. podla nicku haha.
    a aka je suvislost s tym, ci vies kto som?;]
    ty nevies co je punk;]punk nie je sex pistols, flasa vina, pyramidky a Acko. punkerov stretnes na inyx miestax ako je ester a stromko. a punkerov nerozonas na prvy pohlad. punk je v srdci.
    k emu sa nevyjadrujem, to co bezi, je poza. podla mna o pravyx emakox by svet ani nevedel. lebo uz bud vsetci umreli alebo su niekde zalezeni.
    ja len, ze si sa nevyjadril k mojmu ‚sahaniu na svet‘.

  14. jipo povedal:

    Pekná debata sa nám tu rozvinula. Páči sa mi keď ľudia prezentujú svoje názory a idem brániť jeffa69. Divozienkyne názory ma prekvapili pretože riešením nieje pre plieskať 13 ročného budúceho alkoholika. Zmysel by som videl v prevencii. A každý problém má svoje riešenie. Na skupiny ako PUNK mám podobný názor ako jeef a viem čo to slovo znamená 5 rokov som bol jedným z nich. S tými polemikami ma divozienka pravdu. Keby sme priložili všetci ruky k dielu bolo by to tu trochu lepšie na tom svete.

  15. jeef69 povedal:

    juj ludkovia… tha som asi manik vam poviem… jedno doobedie ma napadne blud napisat a takato debatka… hmmm… nieco na tom bude…
    a fylozofia punku sa mi celkom paci ak ti mam pravdu povedat, ale ako som si precital aby som si overil svoje dojmy… punk v dnesnej dobe uz zastava vacsina pubertiakov… cize ide o pojdem kinderpunk ako som ti to mal moznost precitat… a punk ako zacal tak aj skoncil tym ze ludia nemali ziaden zivotny ciel !NO FUTURE! preto zacali drogovat, a su tam kde su.. a ten SEX PISTOLS to si pozri ich zivotopis ako dopadli… videl som dokument a poviem ti bola to sila ako klesli az na dno kvoli drogam…
    a emo… no emo su bud zalezeny ale vsetci uz vykrvacali 😀

    a dotknut sa dnesneho sveta? ak ti mam pravdu povedat nechcem ist do hlbky „dnesneho sveta“ to co sa v nom deje nema obdoby… a preto su na svete aj psychofarmaka a neuroleptika…:D aaa mozno som este asi velmi primlady dotknut sa ho ako tak… ak budem mat 50 urcite si ceknem tuto stranku a napisem to odznova… 😀

  16. joan povedal:

    hej lasko o com to krutis?divozienka ma podla mna absolutnu pravdu v tomto…skus si zohnat pesnicku od skupiny Visaci Zamek-Znamka Punku…je to punkova kapelka a ta pesnicka ti vysvetli vsetko comu ocividne nerozumies.punkac je len ten kto nosi svoju hudbu a celkovy styl v srdci a to ty odsudit nemozes…k clanku celkovo,nemam rada tuto temu pretoze je dost zbytocne sa nad tym vsetkym rozculovat,akurat si narobis vrasky.vadi ti nieco,bojuj proti tomu…je mi luto ze som nenapisala nic co by tu este neodznelo ale aspon sa mi ulavilo ze som sa ti pokusila vyhovorit tu krivdu, ktoru si mi sposobil:)

  17. biron povedal:

    co tak sa pobit?aspon by som sa zabavil?
    fakt o tom porozmyslajte ved hadky nikdy nic nevyriesili;)))

  18. Padrino povedal:

    ja sa rad votriem..

    ono na punku nie je zle nič, až na tie drogy, chlast.. a vlastne ani nie tak tie drogy a chlast:D.. skôr nečinnosť.. prečo su drogy odcudzované? Človek sa stavá závisly a spoločnosti je k ničomu.. nestará sa o rodinu, nestará sa o seba, nestará sa o nič.. Alkohol takisto. Ale samotný punk nie je nič iné ako subkultúra. Punk už stratil formu hudby, je to oddielná podkultúra, niečo ako hippies, v každom prípade je to priamo späté s drogami a chlastom.. takže keď odsudzuješ punk, odsudzuješ istým spôsobom inú kulúru. A vieš, je to takisto ako keby som teraz začal odsudzovať židov, alebo moslimov, alebo kresťanov. Poviem to trochu tvrdšie.. Keď je človek kokot, tak je kokot nezavisle od toho, či je punker, alebo kňaz… Ja osobne tiež nemam punk v láske, lebo ho nechápem.. ale niekto iný zas nechápe mňa, preto s tým žijem v pohode.. peace

  19. Padrino povedal:

    biron: hádky nič nevyriešili, ale my sa nehádame 😛

  20. jeef69 povedal:

    punk ako subkultura??? hmm odsudzovat… no ak si to vlastne uvedomim ano… odsudzujem ich preto lebo su vlastne istym sposobom ako bezdomovci… poniektorí smrdia.. a tak 😀 vlastne neslo by o to ako vyzeraju kazdy ma pravo na svoj prejav vyzoru… ide o to ze ked ich clovek vidi v nejakej tlupe a ozratych aj sa ich boji ze ci im nieco v tych vymetenych bednach nedzubne… a vlastne nechce sa mi to rozoberat kazdy sme si strojcom vlastneho osodu aj ked niekedy vie s nami zakrutit… a o tych kokotoch je ich vela a vsade, bohaty, chudobny, lekar, mechanik 😀 VEEELA musime si na nich zvyknut…

  21. biron povedal:

    padrino:ale mohli by ste…a potom sa pobit…ze kto ma pravdu ohladom puncu…a kto viac fetuje a kto viac pije…a aj tak pijete vsetci(dazdo ty aspon vodu)…a aj ja som videl pavuka…a nikdy si nekupim nic za moje modre oci…a to vsetko uz niekto povedal…a to vsetko tu uz bolo…

    jeef69:jedno vec si napisal dost dobre-bojis sa ich…ista forma nepochopenia medzi ludmi,nejakymi zmenami resp vsetkym co je niecim ine prameni prave zo strachu…je to uplne prirodzene…cele generacie sa boja…a aj ja:)

  22. ludvik povedal:

    Správne vospolok, vidím, že téma PUNK je stále živá))

  23. Padrino povedal:

    biron: jojo.. pijeme šeci.. nieto poeta, čoby víno nepoznal.. ovidius, myslim

    😛 😀 🙂

  24. jeef69 povedal:

    ako vino 4EVER…. to mi nezoberie nik… len vyrobca 😀

  25. BamBino povedal:

    ako lidi nie kazdy punkac pije a nie kazdy punkac droguje a fetuje… droguju a fetuju aj iny ludia a neodsudzujete ich vzdy si vybijate zlost na niecom co je ine co je mimo normi ktoru urcil niejaky debilek a polovica ludstva za tym slepo ide. Ja nefetujem a poznam vela punkacov co tiez nedroguju dokonca i takych co frcia na nealkoholickom pive 🙂 typujem ze asi vacsina ludi z tade pride v piatok domov najebana jak prasata:) kazdy pije kazdy moze drogovat Punk niesu drogy a cuco Punk musite citit v sebe musite citi odpor voci spolocnosti a hlupimy pravidlami ktorimi sa riadi..punk nieje farebne ciro a najebanost kazdy boha den…ludia pochopte Hip hoperi beru vacsie svinstva droguju fetuju fajcia travu a nikto o nich nezacne pisat taketo veci lebo sa este ako tak zaraduju do spolocnosti …ale punkaci maju vlastny nazor jebu na radu v ktorej stojite vy vsetci ziju a behaju okolo vas 😀 a vy ich pre tu slobodu ktoru im nedavaju peniaze ako vam ostatnym odsudzujete….tolko moj nazor….AUTOR CLANKU PROSTE NEMA DOSTATOCNE INFORMACIE,,PS:NEPIS KED NEZNAS

  26. jipo povedal:

    A v tom sa práve skrýva hlúposť punkáčov. Aká sloboda?? Kde v riti je tu nejaká sloboda???? Je to absolútna nezodpovednosť. Punk je anarchia odpor voči systému a nezmyselným zákonom, ale na čom je založený?? A to je práve to prečo som od punkáčov odišiel. Oni sa s tým nesnažia nič robiť. Radšej budú celý deň sedieť v krčme a je mi jedno či tam sedia pri slivke alebo pri nealkoholickom pive. A takto si tam presedia celý život namiesto toho aby niečo urobyli pre to pre čo tak bojujú.
    Aká sloboda je u punkáčov??? Za to, že chcú všetky práva ale pritom žiadne povinnosti.
    Punk je v poslednej dobe o imidži. O tom ako 13 ročné decká si myslia ako sú úžasne dospelé keď majú číro a nosia reťaz. A tí naozajstný punkáči čo už vedia aj čo to slovo znamená sú pre mňa ľudia s absolútne pomýleným názorom na život.

  27. divozienka povedal:

    jop, suhlasim s poslednou vetou bambim bina;]a aj s inymi.
    ja sa za punkerku povazujem. nepijem, nekurim, nehulim, nefetujem, nedrogujem, nenadavam, som vegetarianka a pocuvam takmer setko. proti srsti su mi nezmyselne pravidla a snazim sa rozmyslat a pocuvat co citim.
    punk je v srdci, punk je sloboda a odvaha robit to co ty xces.
    to co popisujete je ‚kvazipunk‘. zakladna myslienka sa stratila

  28. divozienka povedal:

    jipo, prveho skutocneho punkaca som spoznala pred par rokmi. bol na jezka, nema pirsing ani tetovanie, oblieka sa nenapadne a robi neskutocne vela roboty pre to co veri s tym ze to obnasa sedenie v kancli a behanie do terenu. ma maleho syna a manzelku, zije v byte. ale je punkac. je slobodny, lebo vo veciax ktore odmieta nevidi zmysel a robi fakt to co xce robit. ty si nebol punker. ty si sa nanho hral, lebo si potreboval skupinu kde zapadnes..

  29. ludvik povedal:

    pardon že sa zapajam, ale dosť silná väzba vznikla so slovom PUNK v tejto diskusii…to slovo sa tam objavilo iba jeden krat konieckoncov…vy sa tu podaktori poznate aj osobne že ano? 🙂

  30. ludvik povedal:

    mimochodom na to, aby som žil tak ako chcem, nemusim byt punker…v opacnom pripade mi to pripomina separatizmus ))))

  31. divozienka povedal:

    osobne poznam len bajrona. podla man ak zijes ak xces, cize fakt neuznavas nezmyselne pravidla. tak punker si;]

  32. ludvik povedal:

    divozienka: ak chces, tak moooze byt))

  33. ludvik povedal:

    ísť si svojou cestou neznamená byť nejakým zadefinovaným pojmom…ak sa pankáčovi podobám mojím šýlom života, nazve ma pankáčom, je to JEHO vec…ja sa ním byť necítim( aj keď ma tak nazvalo mnoho kamáratov, vzhľadom na môj spôsob života)…ja napr. o punku nemám žiadne info. ..resp. mám ale nič, s čím by som sa stotožňoval…a aj tak ma ním niekto nazve?

  34. ludvik povedal:

    pre mňa je táto téma absurdná, tak či tak.. :))

  35. jipo povedal:

    Myslím, že ludvik túto nezmyselnú debatu 100% vystihol. Slobodný môže byť človek kedykoľvek a nemusí byť ani punker. Aj tak sy myslím, že toto škatuľkovanie ľudí do istých hnutí ako je punk, hipis alebo skin je trošku krepe. Veď nie sme mravce. Človek by mal hlavne rozvíjať svoju individualitu.

  36. biron povedal:

    ze vas ten punc este drzi…

  37. Padrino povedal:

    Všetci sme deti beatnikov..

  38. divozienka povedal:

    ja ne, ja som klon britney spears

  39. jeef69 povedal:

    no ludkovia krasne… dnesny svet je cely o separovani ludi na jednotlive skupiny… metal, punk, skin, jehovisti, katolici, vegetariani a este vela dalsich inych odrod… a to akí sme si mozme len sami… ze pocuvam metal a obliekam sa ako ostatny aby som nijak nevykukoval z tohto stupidneho radu roznorodych primitivov… nepijem, nefajcim, nedrogujem… chcem zit podla seba a sam chcem uznat za vhodne co budem robit lebo tento svet poskytuje aj vela moznosti realizovania seba sameho… a to pankaci nedokazi nikdy v zivote… osobne poznam hmm viac menej dost pankacov a ani jeden nieje normalny… vsetci su vymlety kde pridu urobia bordel, mladych rodicia vyhodia z domu lebo si s nimi nevedia dat rady… tak mi prosim Vas nehovorte ze punk je super vec… to mozme potom tvrdit aj o neonacistoch ze si presadzuju svoj vlastny nazor… 😀

    uznavam fakt len ludi s vlastnym nazorom na danu vec, bez ovplyvnenia okolia… a este aj tych ktorí sa dokazu postavit aj ostatním ked vedia ze maju pravdu…

  40. Padrino povedal:

    hit me baby one more time..

  41. Zanelli povedal:

    Padrino ty tu daco hovor o drogach a chlaste… ty co vzduch fetujes a kavu pijes… ne ne ne

  42. biron povedal:

    jeef69:rychlo dospej a prestan riesit picoviny;)

  43. BamBino povedal:

    jeef69……..hmm na uvahy typu ziadny punkac v zivote nic nedokazal mozme viest velmi dlhu diskusiu …poznas asi dost malo punkacov najskor takych ktori o tom nemju ani sajn a frcia na piku…je vela ludi ktori sa ztotoznuju s tymto hnutim ak to mozem tak nazvat ale skor pouzijem stilom zivota…..o ktorich ani nevies ze su punkaci a ze to uznavaju studuju na vyske a maju naplanovanu vzdelanu buducnost ….PRISLA NOVA DOBA PRISLI NOVY LUDIA..NASTUPUJE MLADA GENERACIA….a neodsudzujte nikoho kto ma 14 rokov a hovori si punkac kym vie oco ide ….nezalezi na veku ale na mysleni daneho cloveka.(nemam 14 :-D)…..A Aj vlada by potrebovala prestriedat s novou generaciou…sami faso sami komunista 😀

  44. Adam Sether povedal:

    súhlasim s DaMageom.. a prosím, ukľudnite sa.. veď naše geto nie je o nadávkach a o punku.. zachovajte sa civilizovane, prosím..

  45. Padrino povedal:

    zanelli: choď na bicykel..

  46. hodpatkany povedal:

    jeeej prispejem, ked tolko komentov.

    Di´vo = jeah baby 😉 punk je v srdci

    Punk = ano, ano skatulkovanie… kazdy je individualny… len niekto sa viac podoba srdcom inemu tak je kvazy v nejakej skupine.. no.. A do srdca nevidis , ked cloveka nepoznas… je milion deti pankacov, hiphoperov, emov a o pol roka je z nich celkom cosi ine… ale to prave orechove ostane v srdci…

    clanok: hmm uvaha.. taka skolska

    vynatok z clanku: „V televíznych novinách je ukázaná každý jeden deň vražda, či už dospelého alebo dieťaťa. Kto sa nad tým už teraz pozastaví? Nikto. Každý to berie ako samozrejmosť dnešného sveta.“
    – myslim ze vrazda je bezna uz od praveku 🙂
    – a k tomu oteplovaniu.. no ono myslim ze od doby ladovej sa neustale otepluje, ale co sa tyka globalneho.. tak hej, no, ale tak to trebalo napisat.. asi

    – sicko moj osobny nazor

    – aj tak oooo di´vo forever young and pounk.

  47. Gnaag povedal:

    Padrino, ja tiež nie som dieťa beatnikom. Nemôžem im zabudnúť, že mi chcú vziať rým a nútia ma bezbreho nasávať.

  48. divozienka povedal:

    jeef:
    nepoxopil si o com sa bavime. ze pojem ‚punk‘ znamena nieco ine pre mna a nieco ine pre teba
    [btw – bez ovplyvnenia okolia..cokolvek neexistuje]
    bamBim NO:
    nieco v tom zmysle, mam 20, nie som nevycvalany pubertak [ehm] a punkerkou v mojom ponimani som, aj ked mozno tak nevyzeram
    hodpatkany:
    jop, punk je v srdci. ked sme sa pred pol rokom bavili a presne o tejto teme, velmi si ma prekvapil. velmi milo. sme deti, nezabudaj, 4ever young

  49. jeef69 povedal:

    divozienka: pochopil som o co ti ide ako pojem punk no ja som sa na neho zahladel uplne inym uhlom pohladu ako ty… moj vlastny nazor… teba som neodsudil aj ked si pankacka inym stylom…. 😀

    biron: a dietatom zostanem stale lebo chcem byt stale spontanny ale rozvazny… detsky svet je bez problemov a je uzasny… ak by clovek takto dokazal zmyslat stale… svet by bol gombicka 😀

  50. filo povedal:

    ako raz Eso Rimmer povedal:
    Na raňajky som doma. Prichystaj údenáče.

  51. biron povedal:

    jeef69:v pohode…ja len…myslis ze deti riesia take veci?:)

  52. jeef69 povedal:

    no neriesia preto uz decko nemozem byt… len ho v sebe nechcem zabit uplne aby si ma rozumel 😀

  53. biron povedal:

    no jo

  54. Gnaag povedal:

    😀 Tento príspevok za tri dni zlomil rekord v počte komentárov. Ja úplne žasnem (nič proti príspevku). Ale vzhľadom k tomu, že to začalo skonštatovaním, že ošúchane priniesol ošúchanú tému… Máme sa všetci ešte veľa, čo učiť.

    Čo sa týka punku, tak súhlasím najmä s divozienkou. Len chápem aj to ako to myslel celé jeef69. Výraz punk je momentálne úplne inde, než idea, ktorá za hnutím stála. Ja osobne tiež ľudí „zo Stromka“ (mimoprešovskí nech sa na mňa nehnevajú) označujem slovom pu(a)nkáči. A pritom viem, že oni možno tiež nevedia, prečo si tak vlastne hovoria.

    A samozrejme súhlasím aj s tými údenáčmi.

  55. jeef69 povedal:

    no ja som si to vsimol ze za tri dni som tu najpreberanejsim clovekom…:D a som pocteny 😀

  56. Padrino povedal:

    Oprava: Všetci okrem Divožienky a Gnaaga sú deti beatnikov.

    Divožienka je ovečka Dolly a Gnaag je romantik.

    (osobne pre Gnaaga) gnaag: 😛

  57. divozienka povedal:

    konecne som kucerava

  58. hodpatkany povedal:

    ak mam byt dieta beatnikov, tak ja si vyberem za tatka Philipa Lamantiu… 😛

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *