Šialenstvo

Hádal som sa so sestrou ako zmyslov zbavený, keď sa mi odrazu zavlnil obraz predo mnou.

Cítil som len ako mi zoslabli nohy a takisto som pocítil potrebu sa niečoho pridržať. Nakoniec to vyhrali zárubne.

– Čo to je?…Čo sa to deje?…Čo príde teraz? – otázky, ktoré boli zrazu silne opodstatnené.

Nebol som si už vôbec istý tým, či stojím, alebo ležím. Jednoducho som sa ocitol v akejsi sklenenej kocke. Nič, čo som videl mi nepripomínalo veci z môjho bytu. Nespoznával som už ani samotný byt, ba dokonca sestra sa mi javila ako totálne nasraná cudzia ženská. Asi som pritom dosť treštil oči… Proste som ju nepoznal.

_______________

„Haló!“ – ozvalo sa v sklenenej kocke.

„PUM, PUM, PUM!“ – pokračovali zvuky v kocke, ktoré v skutočnosti zneli –„PUNG, PUNG,PUNG“- ale zvnútra von boli počuť tlmene. Dotyčný sa snažil dovolať asi nejakej

odozvy toho sveta za sklom.

________________

Z ničoho nič vidím len ako buší päsťou do dverí. Mix absurdných zvukov neodpovedal vôbec deju, čo sa odohrával. Na pästi začali rozkvitať púčiky bolesti, ktorá bola nateraz úplne ignorovaná. Púčiky bolesti rozkvitli v malé potôčiky krvi. Videl som ako to zbadal, napriek návalu čohosi nepochopiteľného, razom zmeravel. Obzeral si ruku s takým výrazom, akoby mu nepatrila. Moment- „Moment!“ –začínam si všímať lepšie jeho tvár..-„Čo to kur..“- Tak počkať, počkať…

__________________

Strhol som sa zo spánku, unavený a spotený. Skoro okamžite mi došlo, že som sa zobudil na buchnutie dverami. Ako som chvíľu nato zistil, že to boli vchodové dvere môjho bytu, kruto ma bodol do ľadvín neurčitý strach. Len pomaly, so srdcom v krku som si otáčal hlavu smerom k pravej ruke, ktorou som sa spolu s ľavou podopieral. Bola celá od krvi. Srdce už nebolo len v krku ale odrazu v celom tele. Celý som sa roztriasol od strachu, pretože strach bolo zatiaľ to jediné, čo som mohol uznať ako reálne. To ostatné neurčité, s čím som sa plaziac išiel práve konfrontovať, malo ešte len prísť.

__________________

Dvere od vedľajšej izby mali popri dierach v nich, stopy od krvi. Sestra doma nebola, ako som sa mylne domnieval. Krv na dverách a na ruke bola čerstvá. Muselo sa to stať pred malou chvíľou. Pomaly a pulzujúco prichádzala do ruky bolesť. Keď už bola v ruke a zdala sa byť, už beztak dosť veľká, začala sa zákerne presúvať do hrude a na záver do hlavy. Nebol som tam a predsa som tam bol? V hlave mi začali hustnúť také ingrediencie, ako sú strach, zúfalstvo, nenávisť a takisto trilión otázok, z ktorých som ani na jednu nevedel odpovedať.

Pridané dňa od ludvik
Tento obsah bol zaradený v Experimento. Zálohujte si trvalý odkaz.

One Response to Šialenstvo

  1. Padrino povedal:

    No.. drogy robia svoje

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *