Smutné

Smrť nastala po zlomení krčnej chrbtice. Dôvod tohto javu je celkom zjavný. Nebožtík padol dole hlavou z balkóna na piatom poschodí výškovej budovy. Podľa stôp, ktoré sa našli na mieste sa dá takmer s určitosťou povedať, že obeť pádu pravdepodobne nešťastnou náhodou vyložila pravú nohu na zábradlie a po odrazení sa nohou ľavou vyskočila z budovy.

Po dopade už človek podľa svedectiev okoloidúcich a okolostojacich neniesol žiadne známky života, čo potvrdil aj súdny lekár. Ten konštatoval priečnu zlomeninu tretieho krčného stavca s následným poškodením miechy. Smrť podľa neho nastala okamžite po druhom dopade tela na chodník.

Prvý dopad bol príčinou naštiepenia horespomínaného stavca. Ak by sa po ňom zabezpečila pre krčnú časť chrbtice stabilná poloha, bolo by ešte možné skokana zachrániť. Keďže sa však telo od tvrdého podkladu odrazilo a dopadlo ešte raz, stabilná poloha nebola dosiahnuteľná. Došlo tým k absolútnemu prerušeniu miechy v mieste zlomu. Dva rozštiepené kusy tretieho krčného stavca pracovali vzhľadom k mieche ako nožnice.

Následne nato sa sa zastavila činnosť srdca. Človek umrel na nemožnosť obnovenia mozgových impulzov zabezpečujúcich chod srdca. Smutné.

Pridané dňa od Matej Moško
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Gnaag

Nepoužívajte bodkočiarky. Nemajú žiadnu významovú hodnotu a jediné, čo nimi dokazujete je to, že ste chodili na gymnázium. @KurtVonnegut

5 Responses to Smutné

  1. Padrino povedal:

    Ten taký chladný, fakticky spôsob… To sa mi páči

  2. divozienka povedal:

    clovek umrel na nemoznost citov..ten xladny a fakticky sposob. smutne

  3. zinc ointment povedal:

    ty mas asi rad blizkost smrti,co?:)minule som stiahla suicide methods….nechces?:)ulahcim rozhodovanie

  4. Gnaag povedal:

    No takmer. Ale som skôr na opačnej strane barikády. Som dosť zarytý bojovník za práva embryí a otcov. Čiže, čo sa týka smrti som skôr odporca. Tu mi išlo o štýl a o to, ako je dnes smrť zfaktografovaná. To by bol štýl. Čo sa týka myšlienky, pointa je úplne inde.

  5. zinc ointment povedal:

    ja asi chapem,co si sa tym snazil povedat….prosto suche skonstatovanie konca ludskeho zivota….maximalna samozrejmost,pokial sa to netyka tvojich blizkych

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *