Večer

Zapaľovač škrtol. Lyžica sa začala zohrievať. Heroín sa pod vplyvom tepla rozširoval a pomaly začínal kypieť. Zacítil som jeho vôňu. Zapáchalo to po octe. Kypiaca hmota mi bublala pred očami. Tiche brnkanie gitary na mojom rádiu tomu dodávalo tú správnu atmosféru. Striekačka sa pomaly napĺňala heroínom. Stekal po jej stenách a ja som nato pozeral ako na fotku Jessicy Alby.

Trochu som stlačil a z ihly potieklo božstvo. Trochu som rozotrel po ruke, tam kde som sa chystal zasadiť dávku. Koža sa pretrhla pod vplyvom ihly. Vonku vytieklo trochu krvi. Zacitil som tu silu, ktorá sa nachadzala na špičke ihly. Miligram co mi vnikol do krvi spôsobil silnú tužbu stlačiť celú dávku tak rýchlo, že by mojím telom prešiel šok.

Odolal som a miesto toho som pomaly potiahol, čím sa heroín zmiešal s mojou krvou. Pozoroval som mráčik krvi v striekačke. Bol ako nebeský oblak. Pomaly, najpomalejšie ako som vedel som začal tlačiť obsah striekačky do tela.

Bolo to ako ked sa po troch dňoch bez vody napijete. Bola to sila. Bola to radosť. Bolo to uspokojenie. Mrak aj s oblohou teraz kružili mojím telom. Cítil som ako sa mi myseľ uvoľňuje a telo podvoľuje. Každý sval dosiahol orgazmus. Na pokožke som cítil pocit ako keď z studeného dažďa vbehnete do telplej deky. Mal som pocit, že som kráľ. Že všetky problémy sa dajú vyriešiť slovom. Mal som všetko, hoci som nemal nič. Mal som nebo, hoci to bolo peklo.

Potom som sa vybral na stretnutie. Zmysly v klude, všetko v kľude. Zabudol som však, že balonik s praškom je v mojom vrecku.

Po ceste som v autobude zazrel chalana. Pozeral na mna tichým, posmešným pohľadom. Nebál som sa. Som kráľ. Pozrel som naň a z mojho pohľadu sa črtala rozhodnosť. Hoci som bol uvoľnený a mal som mierný úsmev, moje oči boli v napätí. V napätí, ktoré túžilo po krvi. Onedlho chlapec vystúpil…

Hneď nato som vystúpil ja. Pouličné lampy sa naťahovali, akokeby som miesto heroínu užil nitro. Mal som pocit, že snívam. Moje kroky viedli do jednej bytovky. Vyšiel som na siedme poschodie. Pešo. Vychutnával som si život.

Vychutnával si pôžitok mojeho tela. Zazvonil som do dverí. Otvorili sa. Vrhla sa na mňa. Cítil som jej pery. Cítil som ako vchádzam do bytu, ako zatváram dvere. Cítil som, že mi moja vnútorna energia dopomôže ku tomu, aby som bol citlivejší. Som v kľude.

Položil som sako na gauč a ona si tam sadla. Podišiel som ku baru a vybral Whiskey. Vedel som, že sa na mňa pozerá. Vedel som, že horí túžbou. Vedel som,že to mám pod kontrolou. Pohár zaplavila Whiskey. Moje ústa sa blížili ku tomu alkoholu, keď sa spoza mňa ozvalo:“ Vincent, niečo ti vypadlo.“

Pootočil som sa s pohárom v ruke a pozrel na ňu. V ruke držala balonik. Kvoli mojim otupeným zmyslom mi trochu trvalo, kým som prišiel nato, že je to môj heroín. Zabudol som ho vo vrecku. Trochu sa jej nasypalo na ruku. Pozrela nan, potom na mna a potom zas nan. Cítil som ako sa jej mozog snaží dať fakty dokopy, ale srdce tomu nechce uveriť.

Potom sa ozvala roztraseným hlasom:“ Von!“
Chcel som to vyriešiť a povedal som:“ Miláčik, to je…“
„Vypadni ty bastard…. Vypadni!“

O pár minút som kráčal po ceste smerom domov. Moje telo ešte stále pociťovalo stav, ktorý mi dával pocit, že som boh. Prechadzal som cez cestu. Keďže je boh nesmrteľný, tak som nepoznal strach… ani opatrnosť.

Keď sa moje telo podlomilo pod rýchlosťou auta, stále som cítil svojem božstvo. Dopadol som na vlhkú cestu a cítil, že idem do neba. Stav ustupoval a môj mozog mi vravel, že som mrtvý alebo, že zomieram. Nevadilo mi to. Mojimi žilami pretekalo božstvo. Som boh. Som boh. Som boh – ale mŕtvy.

Pridané dňa od Padrino
Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Padrino

"Building the future and keeping the past alive is the one and the same thing."

11 Responses to Večer

  1. Gnaag povedal:

    A takto skončí každý, neexistuje útek, nie je cesta späť. Svet nás núti, no my sa zbabelo podriaďujeme jeho tlaku. Nie hrdinov a bohov, lež zbabelcov a rabov z nás robí „únik“

  2. Filthy Thoughts povedal:

    co je rab?

  3. Gnaag povedal:

    rab je otrok…

  4. derlang povedal:

    ja hodnotim pozitivne a pisem bonus ale padrino su tam stylisticke chyby a ja myslim ze sa to da taaaaaak.je to sice plagiat ale hodnotim to ako boonus

  5. Padrino povedal:

    .

  6. Padrino povedal:

    No, keď som to písal, tak je pravda, že som opísoval heroínovu scéenu z Pulp Ficition. Ale plagiátom by som to nazýval, keby to bol film. A čo sa štylistických chýb týka, tak sa sťažuj na Gnaaga, on to opravoval. 😉

  7. derlang povedal:

    gnaag neopravuj chyby ked nie si odbornik korektor

  8. Padrino povedal:

    Okrem toho, opis vpichovania heroínu, není plagiát, lebo je to opis činností, ale je pravda, že ten opis som získal z Pulpu.

  9. DaMage povedal:

    Hmm… uzavrieme to takto… Ja a Gnaag sme videli skutočný Padrinov štýl a štylizáciu viet. A opravy majú zmysel, väčšinou sú gramatického rázu.

    Plagiát je to, aj keď je v inej forme. A Padrino nestalo sa už prvykrát, čo si sem chcel dať text, ktorý by sa dal označiť ako plagiát.

    Skus viac vlastného a nenadávaj na Gnaagove korektúry. (Tvoja štylizácia je oveľa horšia.)

  10. Gnaag povedal:

    🙂 Uff, o mne bezo mňa. Na tri dni odídem zo Slovenska a DaMage sa neudrží. Vieš čo je vtip? Prosím vás tento DaMage-ov komentár neberte až príliš vážne, má za sebou ťažký víkend…

  11. Padrino povedal:

    Nemám slov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *