„Zastavte svet. Chcem z neho vystúpiť.“

Neviem čím to je. Či je to tým otrasným počasím, z ktorého mám pocit že ešte aj obloha plače so mnou, alebo je katastrofálnym stretom všetkých hlúpych, nepríjemných, zbytočných a neriešiteľných problémov ktoré sa mi za poslené týždne nakopili a nezmenšújú sa. Raz za čas ako keby rezignujú, ale to len strategicky vyčkávajú a naberajú sily na nový útok. Už to nemôže trvať dlho a položí ma to. Už som totiž prekročila bod, kedy by sa to mohlo zlepšiť. V mojom prípade všetko môže zostať aké je, alebo sa zhoršiť. Tak čo? Balansovať nad priepasťou, alebo do nej proste skočiť a mať to za sebou?

Minule sme stáli s priateľom pred nemenovaným podnikom. Vonku samozrejme lialo, bol chladný večer a bol piatok (tým pádom kalsické koncotýždňové stavy, ktoré nemusím ani opisovať… Veď mladí sme len raz). Tak sme sa nejak nahaluzili na odpadkovú bedňu, ktorá stále ďalej. Vykonštruovali sme teóriu, že ona je východom z tohto sveta. Bola obyčajná, ošumelá, prázdna a zbytočná. Ako ja. Alebo hocikto iný v krutom stave rezignácie. „Zastavte svet. Chcem z neho vystúpiť.“ Ja tu už proste nechcem byť! Nechcem tu byť takto. Milujem život. Ale nemilujem život ako pasívny kolobeh, ktorý musíme prečkať. Ja ho milujem ako čas, ktorý nemôžem iba sucho prežiť, ale chcem ho žiť. Ale je to možné v tomto svete? Niekedy sa zdá že áno. Ale nie je to len irónia, klam, ktorý maskuje že v skutočnosti nás riadi niečo iné. Chcem veriť v silu jednotlivca. Ale čo zmôže oproti kolosálnemu „systému“? Slová duševnej sily, odvahy, nezlomnosti znejú pekne. Krajšia by však bola teória o východe. Proste nezvládam, neriešim, mám dosť, idem hľadať exit. Svet sa zastaví, ja si z neho pokojne vystúpim a on ide ďalej. A nič sa nezmení, všetko je tak ako má byť, nič nenaruší „normálnosť“ a systém.

Pridané dňa od Annirkaj
Tento obsah bol zaradený v Úvahy. Zálohujte si trvalý odkaz.

11 Responses to „Zastavte svet. Chcem z neho vystúpiť.“

  1. Padrino povedal:

    je to pekne…ale vychod s tohto sveta je v dvoch cestach… prva,ze si zmenis svet v ktorom zijes…ten prechod bude trvat a to ta odpoji z toho nudnehosveta…potom tu je aj jednoduchsie riesenie… kup si pana devatmilimetroveho a povec mu aby ta poslal do ineho sveta… aj ty sa poradujes aj on bude stastny

  2. Alisael povedal:

    ale nie vzdy je to stastne riesenie… sice system sa nezastavi, to je pravda, ale zmeni sa.. len ci k lepsiemu

  3. DaMage povedal:

    Už dlho sme neboli spolu von, napadá ma, že možno by ti pomohlo sa niekoomu vyrozprávať, ak budeš chcieť, vieš kde ma najdeš.

  4. annirkaj povedal:

    Dik za komentare.
    4 damage: jasne, musime ist uz pokecat. Dik za zaujem, ale nie som na nejakom uplnom dne, ved vies ze sa jak tak drzim, taze ten clanocek neznamenal, ze mam xut umriet alebo co. Len nemam akurat najbezproblemovejsie obdobie, ale to sa zvladne. 🙂 mozno.
    4 padrino: fakt by bolo v pohode verit, ze kazdy jedinec moze zmenit svet, ale ono je to taky kolos ze neviem. tiez verim v silu jednotlivca, ale k zmene musi dospiet skor spolocnost a potom sa moze menit system.
    4 alisael: neviem ci smrt jedinca z hladiska vseobecneho behu sveta ma nejaky vyznam. myslim ze objektivne ani nie. subjektivne jednoznacne. Ale ten exit som myslela nie ako smrt, zanik ale skor ako inu cestu. len taka haluz.

  5. filo povedal:

    uuuh…sila
    myslím, že tu pomôže len hudba
    skus Englishman in New York od Stinga
    alebo Scorpions
    a skús dúfať
    bude fajn…
    Feel good, feel free.

  6. annirkaj povedal:

    4 filo: dik. ale neni to az take zle. v tom pribehu je aj dost fikcie a nadnesenosti, nie fsetko je kruto moj stav. a scorpions su dobry

  7. Filthy Thoughts povedal:

    ‚To prejde, jak psa motor.‘
    Ale ne, teraz vazne. Asi kazdy kto ma schopnost abstraktneho myslenia take mava. Ja beriem ako zmenu… prazdniny? Vysnivany svet vecnej pohody, radosti, zazitkov…Takze vychod- 30.6.2006 🙂 Svetly bod trebaaa.

    Filip, dobry vyber 😉

  8. Gnaag povedal:

    Ináč ešte k meneniu spoločnosti. Mali by sme pamätať, že ak chceme, aby sa zmenila spoločnosť, musíme začať od seba. Spoločnosť sme my, jednotlivci. Skúsme s tým niečo urobiť.

    K obsahu. Čo dodať, všetko bolo povedané, ani hudbu by som asi nevedel vybrať (počúvam samé depresívne veci :)). Ani nič svetlé momentálne nevidím. Len želám veľa pohody v najbližšom čase…

  9. Tom povedal:

    Ja som východ zo sveta našiel. Pri tom východe je aj vypínač, ktorý vypína tu „vec čo nás riadi“, tou vecou je spoločnosť. Tým východom je Príroda, tým vypínačom je každodenná robota, ktorú musíš urobiť, aby si prežila. Vieš v Prírode je všetko skutočné, tam život žiješ a nie len prečkáváš, ako tu. Ale je to dosť ťažké, ešte sa mi to nepodarilo-vystúpiť, vypnúť civilizáciu. Ale pracujem na tom, to mi ver. Tiež to skús. Možno je to To čo si hladala.pa

  10. mark povedal:

    potrebujes poriadnu po pysku.

  11. Lorryn povedal:

    Ahoj velmi zajimave. Chcem ti len ze neboj nie si sam je nas tu viecej. Spolocnost nas utlaca svojimy pravidlami a kazdodennou rutinou. Kaze nam ako mame zit, co si mame obliekat a ako mame myslet. Dost nudne a pochmurne ale je to tak. Jednotlivec? nema sancu mozno niekedy ked nebola taka moc penazi ako teraz. Neviem ci najdes exit z tohoto tu ale su moznosti bud sa poddas alebo casom pochopis.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *