Zboj

Všetky názvy, mená a udalosti, použité v tomto článku, sú vymyslené. Akakoľvek zhoda s názvami, menami a udalosťami Vám známymi je čisto náhodna.

Systém je chorý. Pokazil sa. Neexistuje. Všetci vravia, že svet je demokratický a každý má svoje práva. Ja vravím: „Somarina!“ Demokracia neexistuje. Demokraciaje len kostým pre výraz, ktorý mi počuť nechceme, ale ja ho poviem. Je to totalita! Odporná totalita. Prečo? Lebo. Uplna demokracia sa dosiahnuť nedá, tak ako sa nedá dosiahnuť úplna totalita. Systém je chorý. Pokazil sa. Neexistuje.

Ak mi povedia, že žijeme v civilizovanom svete, poviem: „Blbosť.“ Svet je v epicentre vojny. Studenej vojny. Vojny, ktorá sa vedie za stolmi miestností. Od pádu Sovietského Zväzu uplynulo takmer 15 rokov, vojna však pokračuje doteraz. Je to však čudná vojna. Už sa nebojuje slovami, ako počas sovietskej doby. Bojuje sa len nepriamými výrokmi, ktoré pôsobia ako neviditeľné zbrane. Neviditeľné zbrane pre neviditeľnú vojnu. To nie je studená vojna. Je to nová vojna. Neviditeľná vojna.

Vo vzduchu je cítiť napätie. Cítiť predzvesť novej vojny. Vojny, ktorá zmení svet . Ľudia sa sťažujú na totalitu. Sťažujú sa na socializmus a na ideu komunizmu. Sťažujú sa na to, že to bol nemoderný svet, v ktorom bolo všetko obmedzené. Po páde komunizmu prišiel nával západnej kultúry, ktorá priniesla zrušenie cenzúry (tým aj rozkvet pornografie a následný úpadok morálky), slobodu slova a demokraciu. Revolúcia. Nová totalita vystrieda starú. Aký je rozdiel medzi demokraciou a totalitou? Demokracia je totalita trvajúca štyri roky. Systém je chorý. Pokazil sa. Neexistuje.

Ľud nikdy nebude vládnuť. Nech nám už vládne hocikto, či už Stalin, ktorý nevedel rozoznáť letiacého vtáka od bombardéra, alebo Bushh , ktorý hovorí o porušovaní ľudských práv, hoci sám pácha genocídu. Demokracia neexistuje. Ľudstvo nechce vojnu. Väčšina nechce vojnu. Demokraticky by vojna byť nemala. Ale je. Demokracia nefunguje.

Ľudia si vyberú človeka, ktorý ma riadiť ich životy. Nevyberú si konkrétny názor, ale vyberú si človeka, ktorý bude presadzovať svoje názory v záujme ľudu. Človek, ktorý vládne, tak vládne. Už len samotný fakt, že niekto vládne, je náznak totality. Totalita nevymizla. Prúdi naďalej v šatách, nazývaných demokracia. Ale stále je to totalita. Nikdy nezmizne. Jej cieľom je kontrolovať ľudí a ich chápanie. Tlač, televízia a internet jej umožňujú kontrolovať svet , tak aby nikto nevedel, že demokracia je len maska. Človek nerozmýšľa samostatne. Človek je ovplyvňovaný.

Systém je chorý. Pokazil sa. Neexistuje.

Pridané dňa od Padrino
Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Padrino

"Building the future and keeping the past alive is the one and the same thing."

10 Responses to Zboj

  1. Beka povedal:

    no, ale o tom je cela politika…
    Snazime sa dosiahnut nedosiahnutelne, ale je to lepsie, ako sa nesnazit vobec.
    Co vies, mozno raz nastane bod singularity a vsetci budeme uplne slobodni…

  2. Padrino povedal:

    Uplna sloboda sa neda dosiahnut

  3. Gnaag povedal:

    Je to síce pravda, ale buď sa s tým nauč žiť , čo máš, alebo prestaň kritizovať a chyť sa lopaty.

  4. Padrino povedal:

    Nebudem sa chytať lopaty, nezačnem si kopať hrob. Chytím do ruk zbraň a budem bojovať boj, ktorý sa nedá vyhrať. Za komunizmus !!! 🙂

  5. Filthy Thoughts povedal:

    To stym komunizmom si si robil srandu, ze? … :-l

    Sam system sice je chory, ale neriadi vsetky aspekty nasho zivota. Ved keby len skusil zakazat mi ist sa prejst do lesa, len tam tak lezat… Alebo povedat co si myslim. Neber si to tak. Ekonomicke zriadenie moze byt akekolvek, dolezite je, aby sme nepodlahli konzumnemu sposobu zivota a nenechali si hustit do hlavy halusky typu ‚americky sen‘.

  6. DaMage povedal:

    Systém. Kedy už bol systém dostatočne dobrý? Vždy sa najdú chyby. A potom ostáva či sa zachováme ako skutočný ľudia a dokážeme mu malé chybičky odpustiť. No on by tiež mal počúvať aj nás, chceme aby bol lepší.

    Asi najlepší systém, je určitá forma anarchie, čistá dobrovoľnosť, nič nie je povinné, ale aj každý človek si uvedomuje svoj podiel, svoje konanie a „povinnosti.“ Krásny „systém,“ ktorý ale nebude fungovať. Prečo? Kvôli človeku, ambíciam, ľahostajnosti…

  7. Padrino povedal:

    Hej… Samotna chyba systemu neni system… je to clovek…clovek je chyba.

  8. meno (požadované) povedal:

    buransky si vyjadril to čo je známe stovky rokov
    človek nie je chyba
    -zamysli sa nad rozdielom medzi teóriou a skutočnosťou

  9. Padrino povedal:

    Nesuhlasim ze clovek neni chyba… kazda ideologia laebo system je chybny hlavne koli cloveku…

  10. 3nytrotoluen povedal:

    Je to tak. Nedá sa vyjadriť, čo cítim, keď sa pozriem na väčšinu dnešných skazených ľudí. Neviem, prečo je v móde zlo. Je mi z toho na vracanie. Napisal si to dobre.

    Komentár bol upravený, nepište komentáre veľkými písmenami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *