Nuda

Možno ak by som na to drevo niečo napísala. Nejaký odkaz. Až ma raz nájdu, aspoň sa dozvedia pravdu. Ale čím, by som to len mohla? Au! Nechtom to nepôjde. Uhlík? To, že je leto má aspoň jednu výhodu. Zatiaľ som nezmrzla.

Aj tak by tá pravda nikoho nezaujímala. Pár ľudí by sa na tom dobre pobavilo. Naozaj tu nechcem byť na smiech. Aspoň potom nech po mne ostane dôstojná spomienka.

Drevo. Tma. Drevo. Tma. Nuda. Cha! To už je naozaj choré. Ako mi len mohla napadnúť nuda? Tá je predsa to najmenej, čo by ma malo teraz trápiť. Začínam blúzniť. Mala by som so sebou niečo robiť.

Keby mi vadilo to, že je tu tesno. Alebo povrazy, ktoré ten priestor ešte zmenšujú. Možno ak by som ich skúsila posunúť niekam inam. Trocha sa pomrviť a…

A nič. Môžem byť vlastne spokojná, že už ich nemám oviazané okolo rúk a nôh.

Ja až smiešne, prečo sa ten blázon snažil tie povrazy prerezať. Ak by mu na to prišli, určite by neváhal a dali by ho ku mne. A možno… To prasa! On to tak určite plánoval. Našťastie si ho nevšimli. To by teda bolo!

Našťastie? Nuda! Ktokoľvek by ma potešil. Hoc aj blázon. Akékoľvek rozptýlenie. A možno to ani blázon nebol. Nuda!

– „Ľudia! Pomóc!“

Nemá to zmysel. Nikto ma nepočuje. A ak by ma aj niekto počul skôr by utiekol, ako by mi pomohol. Prečo sa len tí hlupáci museli takto pomýliť? Anežka, to áno. Veď na nej to bolo jasne vidieť. Ale ja? A to, čo sa snažila kričať na svoju obranu… Vraj, že je nevinná. A či sa sme sa všetci zbláznili.

To ja som ich predsa musela presvedčiť. Povedala som im úplne všetko. A tie ich hlúposti som všetky poprela. Oni sa asi fakt museli zblázniť. Alebo…

Čo to je? Ach, ľudia. Ticho, nech ich nevystraším.

– „Chlapi, mám ho. Udrž ma v prúde Ďuro, nech sa mi nevyšmykne.“
– „Snažím sa.“
– „Vesluj somár.“
– „Ďalšia?“
– „Áno, ale myslím, že takto sa bude len zbytočne dlho dusiť. Navŕtame do suda dieru.“
– „Bodaj by všetky tie bosorky vykynožili. Zase mi zmizli všetky vajcia z kurína.“

Pridané dňa od Matej Moško
Tento obsah bol zaradený v Príbehy. Zálohujte si trvalý odkaz.

O Gnaag

Nepoužívajte bodkočiarky. Nemajú žiadnu významovú hodnotu a jediné, čo nimi dokazujete je to, že ste chodili na gymnázium. @KurtVonnegut

3 Responses to Nuda

  1. zinc ointment povedal:

    hm,zaujimave…

  2. henry povedal:

    Si ma potešil Matejko:)

  3. Alisael povedal:

    Aj mne sa to moooooc paci…:) bosorky a carodejnice su proste..skvele!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *