Potupa

To, čo mnohí nechápu, alebo berú len ako obyčajnú vyhrážku zberby moderného sveta, je iba jedinečná lampa snov, ktorá nám bráni porozhliadnuť sa po nových možnostiach dnešných dní. Zakladajú sa spolky a spoločenstvá, mierové misie našich myslí sa rozchádzajú s každou odlišnou myšlienkou a vytvárajú uzavreté otvorenia a otvorené uzavretia.

Či sa už myslí na afgánske deti, alebo na čečenských utečencov, ľudia sú zväčša za jedno – nech len tá vojna už skončí. Ale akonáhle sa ocitneme vo víre bežného a necieleného konfliktu všedných dní, názory sa bujnou fantáziou rozdelia na dve protichodné mozgové polovičky a prestávame vnímať jeden druhého. Závistlivci sú úbohí. Kopírovanie je dvojsečnou zbraňou pre originál aj pre kópiu. Preto sú aj dvornými nepriateľmi spoločnosti.

Tak spojme naše sily a spoločne odsúďme hlúposť a ľudskú nedôstojnosť. Spáľme to prútie, ktoré zväzuje ruky originality a podkopáva nám nohy na ceste za šťastím. Odkrojme z nášho spoločného mesiaca, ktorý tak neúprosne bdie nad malichernosťou a nežičlivou pôsobnosťou. Irrelevancia je zbytočná, aj tak nič nesúvisí. A umelo si inteligenciu nevybudujeme, musíme chcieť a konvergovať. Inak stratíme aj to posledné, čo ostalo v našich chladných hlavách…

Pridané dňa od Albert
Tento obsah bol zaradený v Úvahy. Zálohujte si trvalý odkaz.

6 Responses to Potupa

  1. divozienka povedal:

    caw, je to pekne vsetko..a to co tym autor xcel povedat?nekopirujte , je to zle. originalita nadovsetko. ludska hlupost a zavist je nekonecna. spravme s tym daco. nedajme sa strhnut medzi ostatnyx tupcov?
    btw nesuhlasim s vetou..nic nesuvisi..vsetko suvisi imho
    ale spoko;]

  2. Gnaag povedal:

    Súhlasím, nech už tá vojna skončí…

  3. b. povedal:

    Kupujte originál!

  4. Otaku povedal:

    Stáročia sme bojovali za vieru, niekedy za lásku a teraz za rozum?? Je niejaká vec na svete pre ktorú sme ešte nebojovali? Odsúdiť nestačí a chcenie nepomôže.

  5. top.secret povedal:

    otaku: vzdy sa bojuje za nieco ine.ludia bojuju za svoje momentalne nazory,hodnoty.niekedy tym sposobia vela skody.ako napriklad ked cirkev v minulosti potlacala vedcov.niektori boli upaleni len preto,ze priniesli svetunovy vedecky poznatok-vtedy to bolo zle a teraz to vsetci vitaju s otvorenymi rukami.
    hodnoty pre ludi mozu byt rozne-kedysi sa skoro vobec nedaval doraz na vzdelanie a dolezitejsia bola zrucnost,dnes sa viac cenia vzdelani ludia.
    ale co je spravne?v kazdej dobe maju dovody,preco su ich nazory a hodnoty spravne.nikto nemoze vediet ako to bude vnimane v buducnosti.
    takze tak 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *